Izvor:
13.06.2017 u 21:15
0

SRBIJI ZA MUNDIJAL FALI JOŠ 8 BODOVA! „Orlovi“ i dalje na dobrom putu!

"Orlovi" bi pobedama protiv autsajdera Moldavije i Gruzije u Beogradu i remijima na gostovanjima Austriji i Irskoj najverovatnije obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo

Srbija je i dalje na odličnom putu ka Mundijalu! Najbolji fudbaleri naše zemlje mogli bi da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Rusiju ako u preostala četiri meča kvalifikacione grupe D osvoje osam od mogućih 12 bodova.

Potrebno je da u tom slučaju "orlovi" tuku Moldaviju i Gruziju na "Marakani", a da protiv Republike Irske i Austrije u gostima ostanu neporaženi. Jedini uslov je da Irska, s kojom Srbija trenutno deli prvu poziciju, ne osvoji više od osam bodova, što je sasvim realno.

Ostrvljani imaju neugodno gostovanje Gruziji, zatim meč sa Moldavijom kod kuće i u poslednjem kolu gostovanje Velsu. Irci i Velšani su veliki fudbalski rivali, pa će Geret Bejl i drugovi sigurno Ircima prepustiti bodove bez borbe.

Bitan svaki gol

Srbiji i te kako ide naruku i podatak da se u slučaju kad dve ekipe imaju isti broj bodova prednost određuje na osnovu gol-razlike.

"Orlovi" trenutno imaju najbolju gol-razliku u grupi D, a na svom terenu igraće sa autsajderima Gruzijom i Moldavijom, što će biti prilika da se popravi golgeterski učinak.

Napadač Aleksandar Mitrović nema dilemu da bi u tim mečevima Srbija morala da dođe do ubedljivih pobeda.

Naredne utakmice su u septembru, tad ćemo biti svežiji i odmorniji. Da se ne lažemo, dueli sa Gruzijom i Moldavijom na "Marakani" za nas su penali koje ne smemo da promašimo. Sve četiri utakmice biće teške, ali ove dve moramo da dobijemo – kazao je Mitrović, koji je sa pet golova izbio na čelo liste strelaca u grupi D.

Najbolji srpski asistent sa sedam dodavanja za gol i strelac četiri pogotka Dušan Tadić ne želi da se upušta u kalkulacije koliko je minimalno bodova dovoljno da se sačuva prva pozicija. Igrač Sautemptona najavljuje da će "orlovi" ići na pobedu u svim mečevima do kraja kvalifikacija.

Težićemo ka tome da dobijemo sve rivale. Teško mi je da unapred kažem sa koliko bodova bih bio zadovoljan. Pre utakmice s Velsom svi smo govorili da želimo samo tri boda, ali kad vidite kako se odvijala utakmica i kako su se oni branili, onda je i bod dobar. Voleo bih da protiv Gruzije i Moldavije takođe imamo podršku publike, kao u meču s Velšanima. To nisu atraktivne ekipe, ali pobede protiv njih vrede jednako tri boda – ističe Tadić.

Prete Vels i Austrija

Kapiten Srbije Branislav Ivanović ne otpisuje iz trke za Mundijal ni trećeplasirani Vels i četvrtoplasiranu Austriju.

Sve četiri ekipe ravnopravno se bore za prvo mesto i siguran sam da se ništa neće znati do kraja kvalifikacija. Dugačak je put do Rusije. Sad će svaka utakmica do kraja kvalifikacija biti sve teža, jer će nositi sve veći pritisak. Sledeći je meč s Moldavijom kod kuće i pobeda će biti najbolja priprema za gostovanje Irskoj – naglašava Ivanović.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter