Izvor:
14.06.2017 u 15:30
0

Ronaldovi advokati oštro demantuju: NIJE BILO UTAJE POREZA!

Zastupnici fudbalera Real Madrida Kristijana Ronalda demantovali su da je Portugalac utajio porez, nakon što su ga španski tužioci optužili da je sakrio 14,7 miliona evra.

Najbolji igrač sveta tereti se da je od 2011. do 2014. godine na Devičanskim ostrvima sakrio svoje prihode od prava na imidž.

Javni tužioc shvata da Ronaldo učestvuje u "ofšor" strukturama, kao i ostali fudbaleri, kada većinu prihoda dobija igrač, bez bilo kog drugog. Ostatak prihoda je prijavljen u Španiji u skladu sa uslovima. Ne postoji struktura za izbegavanje poreza. Pomenuta kompanija je u Ronaldovom vlasništvu od 2004. godine, još dok je igrao za Mančester Junajted – poručili su iz kompanije Gestifute koja zastupa Ronalda i čiji je vlasnik poznati menadžer Žorž Mendeš.

Ukoliko se dokaže da Ronaldo ima krivicu, preti mu kazna zatvora od 15 meseci, s tim da je neće odslužiti između rešetaka jer prema španskom zakonu, ukoliko prethodno nije imao sličnih prekršaja i ako je kazna ispod dve godine, može da je služi van zatvora.

Pre Portugalca probleme zbog utaje poreza imao je Lionel Mesi, Nejmar, Aleksis Sančez i drugi fudbaleri koji su igrali ili igraju u Španiji.

informer.rs
Foto:
Twitter/BBCSport, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter