Izvor:
25.06.2017 u 20:56
0

Novi skandal na pomolu: Ruski fudbaleri bili dopingovani na SP 2014?

Neko će reći da je u pitanju novi udar na Ruse, a neko da je u pitanju nastavak razotkrivanja najveće sportske prevare u protekloj deceniji.

Zbog navodnog organizovanog dopinga uz pomoć države ruski sportisti već trpe sankcije, a mnogo atletičara nije učestvovalo na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

Britanski „Mail on Sunday“ objavio je da Svetska fudbalska federacija (FIFA) vodi istragu o tome da li je ceo ruski fudbalski tim bio dopingovan tokom Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

FIFA, navodno ima podatke o “nepravilnostima u uzorcima urina” za 23 fudbalera Rusije sa SP 2014. godine, kao i za još 11 drugih ruskih fudbalera koji su testirani u različitim prilikama.

Sumnja se da su i fudbaleri bili deo navodnog “nacionalnog programa”, u kojem su stotine elitnih ruskih sportista koristili razne “šeme za varanje” uz asistenciju ili znanje ruskih državnih sportskih institucija.

Čitav sličaj dolazi i do predsednika Vladimira Putina, a Rusi su, po saznanjima Engleza, uništili dobar deo dokaza.

b92.net
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter