Izvor:
28.04.2016 u 22:02
0

FUDBAL NA PESKU: Evrokup u junu u Beogradu!

bicsoker

Beograd i Srbija biće u prilici da u ovoj godini, posle prvenstva Evrope u vaterpolu i futsalu, predstave novi spektakl pošto će biti domaćini Evrokup turnira u fudbalu na pesku.

Takmičenje će se održati od 24. do 26. juna na Adi Ciganliji na montažnom stadionu kapaciteta 2.469 mesta.

Reprezentacija Srbije još nije formirana, a za sada su selektoru Dejanu Kneževiću nastup potvrdili kapiten državnog tima u futsalu Marko Perić i bivši fudbaleri Crvene zvezde Dejan Milovanović i Nikola Mijailović.

Direktor preduzeća "Bič Soker d.o.o" Aleksandar Radošević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog organizacije turnira.

– Ovaj turnir biće nov, ne samo u Srbiji, već i regionu. Ideje tinjaju 16 godina i turnira na Lidu, dok smo prošle godine u Bakuu uspostavili saradnju sa BSW. Oni su došli u Beograd i videli kakav kapacitet imamo na Adi Ciganliji, pa potom potpisali ugovor na pet godina – rekao je Radošević.

Promoteri turnira biće nekadašnji fudbalski reprezentativci Srbije Marko Pantelić i Mateja Kežman.

– Za mene je bič soker puno sunca, poteza, majstora i uživanja. Postoji i sportski duh i pravo uživanje za one koji vole majstorije. Mi sa velikog fudbala smo voleli da igramo futsal i bič soker, u kojem nema taktike, igra se na gol više – poručio je Pantelić.

– Pokušaćemo svi zajedno da popularizujemo ovaj sport. Traži se dosta atrakcije i lepih poteza. Intresantna je ideja i svi smo tu da pomognemo jer je šteta da Srbija kao fudbalska nacija nema bič soker – zaključio je Kežman.

Ovaj projekat podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd, Fudbalski savez Srbije i Svetska asocijacija za fudbal na pesku.

Pored Srbije na turniru će učestvovati Portugalija, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Francuska, dok je ulaz na sve utakmice besplatan.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter