Izvor:
12.08.2017 u 14:58
0

ZVEZDIN POČETAK IZ SNOVA: Za 630 minuta ušli u klupsku istoriju!

Osim što je 10 utakmica zaredom bez poraza (osam pobeda i dva remija), Crvena zvezda ima i granitnu odbranu kojoj niko ne može da zatrese mrežu. Ovako nešto nije uspelo nijednoj generaciji.

Sezona nije ni odmakla, a u Ljutice Bogdana već padaju rekordi! Fudbaleri Crvene zvezde su ušli u klupsku istoriju! Pobeda protiv Radnika (5:0) je bila sedma bez primljenog gola. Zabeležena je nova rutinska pobeda, ovoga puta u Surdulici, što je bio sedmi meč na kojem odbrana Zvezde nije kapitulirala. Prethodno su pobeđivani Irtiš (2:0), Radnički (3:0), Sparta (2:0, 1:0), Rad (2:0) i Čukarički (3:0). Pored defanzive, briljirali su i napadači, što uliva optimizam pred mečeve sa Krasnodarom (17. i 24. avgusta) u plej-ofu za Ligu Evrope.

Ujedno, ekipa trenera Vladana Milojevića se i upisala u klupsku istoriju jer je postala prva koja je nanizala sedam pobeda bez primljenog gola. A Zvezda je u bogatoj istoriji imala veoma uspešne generacije, ali… Koliko god da su se prethodnici trudili, ovaj poduhvat je za njih ostajao nedostižan.

– Sedam pobeda bez primljenog gola?! Taj podatak daje podstrek celoj ekipi i uliva dodatno samopouzdanje. Ja sam najsrećniji zbog toga, u Surdulici smo sedmi put zaredom nesavladani. To je važno za celu ekipu, a pogotovo za odbranu – rekao je štoper Vujadin Savić.

U Ljutice Bogdana je prisutna potpuno drugačija situacija nego minulih godina, kada su defanzivci uglavnom služili za podsmehe. Sada je sve podignuto na ozbiljniji nivo, trener Vladan Milojević je dobio igrače koje je želeo, ali, za razliku od prethodnika, iste zna da uklopi u celinu. Sve je podređeno timu. Borjan brani fenomenalno, odbrana je na vrlo visokom nivou, dok odlično funkcioniše veza Donald – Kanga na sredini terena.

“Delije” su zbog svega prezadovoljne, pljušte pohvale na račun ekipe i trenera i ponosno konstatuju da Zvezda konačno igra fudbal. A to odavno nije viđeno u Ljutice Bogdana. Da li je to dovoljno da se elimiše Krasnodar i da se posle 10 godina zaigra u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja?

Crvena zvezda dočekuje Bačku u nedelju od 17 časova.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter