Izvor:
01.09.2017 u 21:53
0

REKONSTRUKCIJA MARAKANE: Evo kako će izgledati obnavljanje stadiona! (VIDEO)

Prilaz Severu biće drugačiji, a sasvim sigurno i lepši mnogim navijačima Zvezde.

Navijači Crvene zvezde pokrenuli su ovog leta akciju u cilju obnavljanja stadiona, tokom koga su sredili tribine, počupali korov, prefarbali ogrede i očistili kanale i tunele oko samog stadiona. Nakon toga u akciju se uključio i klub, koji je počeo ozbiljnije renoviranje i samog pristupa stadiona.

Uklonjena je ograda oko čitavog prilaza severnoj tribini, posečeno je rastinje i korov koji je godinama tu postojao, a sada će čak da se pravi i novi prilaz samoj severnoj tribini. To je otkrio reditelj Jug Radivojević u novoj emisiji ''Naša linija života'', koju je klub posvetio godišnjici Marakane.

Prvog septembra 1963. godine je na stadionu Crvene zvezde odigrana prva utakmica, a sada 54 godine kasnije doživljava prvu veću rekonstrukciju, i to u organizaciji navijača.

– Evo sada je 54 godine od kako je Markakana počela svoj život. Na nama je sada da se stadion na neki način stadion renovira. Ta ideja je počela spontano, tako što se počelo sređivanjem tribina, a sada se nalazimo na proširenom platou, gde je bila jedna velika džungla. Uz pomoć prijatelja, koji će pomoći rekonstrukciju, ovde će da se dogodi jedno fantastično proširenje. Prilaz koji će u stepeništu biti izgrađen. To su bile ideje koje su u startu naišle na sjajan odziv. Plan je da se napravi i nova fasada, poput nekadašnjih ''ciglica'', pa bi svaki navijač sebe ugradio u zidine stadiona – otkrio je Jug Radivojević.

Pogledajte novu epizodu Zvezdine emisije ''Naša linija života'', gde su i priče od izgranji stadiona, kao i intervju sa prvim strelcem na novoizgrađenom stadionu.

Telegraf
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter