Izvor:
07.09.2017 u 03:36
0

FIFA NEMILOSRDNA: Sudija doživotno suspendovan! Ponavlja se meč Južne Afrike i Senegala!

Svetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da se meč Južne Afrike i Senegala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ponovi nakon što je sudija Jozef Lampti doživotno suspendovan.

FIFA je navela da će utakmica, u kojoj je Južna Afrika prvobitno pobedila sa 2:1, ponovo biti odigrana u novembru. Tačan datum još nije određen.

Ta organizacija je navela da je odluku o ponavljanju utakmice donela nakon što je Sud za sportsku arbitražu potvrdio kaznu FIFA, odnosno doživotnu suspenziju za sudiju Jozefa Lamptija iz Gane.

FIFA je Lamptija proglasila krivim za kršenje pravila koja se odnose na "nedozvoljeno uticanje na rezultat utakmice".

Lampti je na tom meču dosudio jedanaesterac za Južnu Afriku zbog nepostojećeg igranja rukom štopera Senegala Kalidua Kulibalija. Na snimku se jasno vidi da je lopta pogodila igrača u koleno pre nego što je pala na zemlju.

Južna Afrika je iskoristila penal i nakon toga i pobedila, što je toj selekciji i jedini trijumf u poslednjoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter