Izvor:
15.09.2017 u 14:45
0

VRI U ZVEZDINOJ GRUPI: Strepe i Arsenal i Keln, UEFA već danas pokreće postupak posle nereda! (VIDEO)

Haos u Londonu izazvali su navijači Kelna, pa će UEFA imati pune ruke posla već na startu Lige Evrope.

Čak 20.000 navijača iz Nemačke je došlo na okršaj sa Arsenalom, što je bilo previše za gostujući sektor Emirejtsa.

Mnogi nisu imali karte, ali su želeli da uđu po svaku cenu, a Arsenal je zatvorio kapije gostujućeg sektora.

Ultrasi Kelna su pokušali da probiju kapiju i došlo je do haosa, meč je odložen na sat vremena, a potom su Tobdžije slavile sa 3:1.

Ipak, posle svega će biti više reči o kaznama koje slede.

– Razdvajanje navijača je bilo nemoguće, hiljade Kelnovih navijača završilo je na tribinama sa domaćom publikom, bilo je tuče sa redarima i policijom. U konsultaciji sa klubovima i UEFA, Metropoliten policija je odlučila da da dozvoli odigravanje meča. UEFA će otvoriti istragu u petak i Arsenal može da očekuje dobru kaznu – piše Eveningstandard.co.uk.

– Odlučili smo da izaberemo najbezbedniju opciju. Pustili smo ih i sve je bilo pod kontrolom. Bili smo upozoreni na veći broj navijača i probali smo da izbegnemo situaciju gde će veći broj njih biti bez karata – rekao je PR Arsenala Mark Gonela.

Prema disciplinskom članu 16, UEFA navodi da su klubovi odgovorni za red i bezbednost na i oko stadiona pre, tokom i posle mečeva. Keln bi takođe mogao da se nađe na udaru zbog ponašanja navijača. UEFA navodi još da se mogu preduzeti disciplinske mere čak i ako mogu da dokažu odsustvo nemara u vezi sa organizacijom meča.

Posle prvog kola, Arsenal ima 3 boda, Zvezda i BATE po 1, Keln je bez bodova.

Telegraf
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter