Izvor:
25.09.2017 u 00:02
0

ZVEZDA TRIJUMFOVALA: Donald i Kanga srušili Vojvodinu!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u derbiju 11. kola Superlige sa 2:0 i tako su dodatno pobegli Lalama na šest bodova prednosti, a sada imaju 8 više od Partizana, koji od 19 časova igra protiv Rada na Banjici.

Golove za crveno-bele postigli su Mičel Donald u 29. i Gelor Kanga u 63. minutu. Zvezda je kontrolisala meč sve vreme, imala je mnogo više šansi i mogla je i ubedljivije da slavi, ali će Vladana Milojevića i sve navijače Zvezde najviše da brine stanje povrede Milana Rodića, koji posle 23. minuta nije bio u stanju da nastavi meč i pitanje je da li će biti spreman za meč protiv Kelna, koji je na programu u četvrtak.

Zvezda je ofanzivno počela meč, a već u 13. minutu veliku šansu je propustio Milan Rodić, koji nije najbolje šutirao nakon dobrog pasa na drugu stativu sa desne strane. Nije dovoljno jako i precizno šutirao i omogućio je golmanu Vojvodine da odbrani.

Deset minuta kasnije Rodić je doživeo povredu zbog koje nije mogao da nastavi meč, pa je umesto njega u igru ušao Marko Gobeljić i to je definitivno nešto što najviše brine trenera Zvezde pred meč protiv Kelna u Nemačkoj.

Gol je visio u vazduhu u narednih nekoliko minuta, a veliki promašaj Nemanje Radonjića sa pet metara posle asistencije Stojkovića i stativa Kange posle šuta sa distance nagovestili su da bi uskoro mreža Vojvodine mogla da se zatrese.

To se i dogodilo minut kasnije, kada je Mičel Donald posle dobre akcije i nesebične asistencije Boaćija izašao sam pred gol Rockova i matirao ga.

Nakon toga Zvezda je smirila igru, a Vojvodina je to pokušala da iskoristi i u poslednjih pet minuta prvog poluvremena stvorila je nekoliko ozbiljnih šansi, od čega je najbolju imao Vukasović, kada je šutirao preko gola neometan sa ivice kaznenog prostora posle povratne lopte. Ipak, Zvezda je s prednošću od 1:0 otišla na poluvreme.

Vojvodina je odmah na startu drugog poluvremena napravila šansu, ali je Zvezda uspela da sačuva prednost, a zatim je ponovo preuzela inicijativu. Nekoliko šansi stvorili su pred golom Vojvodine, a onda je u 61. minutu Gelor Kanga postigao gol u svom stilu, snažnim šutem sa oko 25. metara.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter