Izvor:
29.10.2017 u 20:59
0

RASTANAK SA MUSLINOM JE PITANJE DANA: Ovaj stranac je prvi pik da zameni čoveka koji je reprezentaciju odveo u Rusiju! (FOTO)

Slavoljub Muslin je izgleda završio misiju na klupi fudbalske reprezentacije Srbije. Iskusni stručnjak, koji je posle osam godina odveo Orlove na jedno veliko takmičenje, u ovom slučaju Svetsko prvenstvo u Rusiji, najverovatnije neće više biti selektor Srbije, pa će Fudbalski savez što pre morati da mu pronađe zamenu.

Danima već traju razgovori na relaciji Muslin – FSS. Sastanak u četvrtak između predsednika Slaviše Kokeze i iskusnog trenera, koji je trajao puna tri časa, nije doneo nikakvo razrešenje situacije sa aktuelnim selektorom o čijoj se smeni sve glasnije piše ovih dana u gotovo svim medijima.

Ipak, mnoge informacije ukazuju na to da je rastanak neminiovnost i da se sprema promena na klupi reprezentacije Srbije. I već se pojavio prvi glavni kandidat čelnika FSS-a. Na Terazijama su uvereni da bi našu reprezentaciju uspešno mogao da vodi Vladimir Vajs, doskorašnji selektor Gruzije, kojem je istekao ugovor po završetku kvalifikacija, saznaje MOZZART Sport.

Upravo u ovom ciklusu čelnici našeg fudbalskog saveza su se upoznali sa 53-godišnjim sturčnjakom iz Bratislave, koji nas je poprilično namučio u meču poslednjeg kola koji smo dobili sa 1:0 pogotkom Prijovića. Iako se nije proslavio na klupi Gruzije, mada je ruku na srce igrao dobar fudbal sa ekipom limitiranog kvaliteta, Vladimir Vajs spada u red cenjenih stručnjaka na fudbalskom tržištu istočne Evrope, gde se proslavio predvodeći Saturn, Artmediju, Slovan iz Bratislave i Kairat.

Trenirao je četiri godine i reprezentaciju Slovačke (2008-2012), a pride je umeo i da zagorča život našim klubovima Partizanu i Crvenoj zvezdi u kvalifikacijama za velika takmičenja.

Dakle, Vladimir Vajs je prvi pik čelnih ljudi Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, koji moraju da požure sa izborom Muslinovog naslednika, jer reprezentaciju za dve nedelje očekuju prijateljske provere sa Kinom i Južnom Korejom.

Pored Vajsa, još neka imena se poslednjih dana dovode u vezu sa klupom Srbije. Odranije se priča i piše o Draganu Stojkoviću Piksiju, a u Fudbalskom savezu Srbije postoji i mešljenje da bi Slavoljuba Muslina dostojno zamenio i dosadašnji selektor Azerbejdžana Robert Prosinečki.

Nekadašnjem fudbaleru i treneru Crvene zvezde takođe je istekao ugovor sa Azerima nedavno, pa nema prepreka da odmah preuzme klupu Srbije. Ipak, to je već na dugačkom štapu, prioritet je FSS-a je u ovom trenutku Vladimir Vajs.

Happytv.rs/Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter