Izvor:
14.11.2017 u 20:17
0

Roberto Karlos u Beogradu: Prihvatio bih ponudu da vodim selekciju Srbije!

Legendarni brazilski fudnbaler Roberto Karlos ovih dana boravi u Beogradu kako bi od Fudnalskog saveza Srbije dobio trenersku licencu.

Ambasador Real Madrida i legenda ovog kluba, izjavio je da je i te kako upoznat sa ovdašnjim fudbalom i repezentacijom Srbije, te dodao kako bi prihvatio poziv da sedne na upražnjenu klupu "orlova".

– Da, prihvatio bih poziciju selektora ako bi mi to ponudili. Imate odlične igrače i svako bi poželeo da bude trener takvog tima – izjavio je po mnogima najbolji levi bek svih vremena.

– Pratim reprezentaciju Srbije, ima mnogo važnih igrača, pratim i vašu ligu i dopada mi se stil fudbala. Plasman u Rusiju za mene njje iznenađenje jer imate sjajne igrače, srećan sam zbog vas i želim vam mnogo sreće u Rusiji. Čestitam igračima i da im kažem da sada dolazi ono najlepše. Biću u Rusiji i pratiću vaš tim uživo.

Roberto Karlos, kako je sam priznao, često dolazio u srpsku prestonicu.

– Često sam dolazio ovde, ljudi su divni i sjajno se ophode prema meni. Imate strast prema fudbalu, video sam to na časovima. Znate, lako je igrati fudbal, ali biti trener je teško. Mora mnogo da se uči. Još ne govorim srpski, ali naučiću, ovde je drugačija kultura od one koju sam dosad upoznao, živeo sam u Brazilu, Španiji, Italiji, Rusiji i Turskoj.

Legendarni Brazilac, takođe je priznao da bi voleo jednog dana da uživo pogleda srpski derbi između Crvena zvezde i Partizana.

Kada je reč o predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji, Roberto Karlos kaže da očekuje trijumf Brazila i to nad Srbijom u finalu.

– Nakon poraza od Nemaca 7:1 popravila se situacija, novi selektor je Tite, tu je veliki broj novih igrača na čelu sa Nejmarom. Tim je reorganizovan i verujem da mogu do titule u Rusiji. Glavni konkurenti biće Nemačka, Španija, Argentina. Nemam ništa protiv da igramo i finale sa Srbijom.

Zanimljivo je bilo čuti njegovo mišljenje – ko je bolji izvođač slobodnih udaraca, on ili Siniša Mihajlović.

– Mihajlović je moj profesor. Sigurno jedan od najboljih ikada.

Svako ko je čuo za ime Roberta Karlosa sigurno se seća njegovog pogotka protiv Francuske pre tačno dve decenije na Kupu konfederacija.

– Nema objašnjenja kako san uspeo. Deca me to često pitaju. Nisam ponovo pokušavao jer verovatno ne bih uspeo. Taj gol je najlepši u mojoj karijeri, drugačiji, dao sam i sjajan gol protiv Tenerifa. Ali, to sve zavisi od treninga i redovnog rada – rekao je na kraju omaleni Brazilac.

happytv.rs
Foto: wikipedia, realmadrid.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter