Izvor:
20.11.2017 u 15:41
0

TRENER CRVENE ZVEZDE VLADAN MILOJEVIĆ: Spremio zamku za BATE!

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević spremio je zamku za belouruski BATE! Strateg crveno-belih promenio je formaciju ekipe pred gostovanje u Borisovu (četvrtak, 19.00), u kom će njegov tim imati priliku da obezbedi proleće u Evropi prvi put posle 25 godina.

Zvezda je u subotnjoj utakmici protiv Rada (6:1) igrala sa trojicom štopera i dvojicom napadača, pa je sad neizvesno hoće li u Belorusiji u meču 5. kola Lige Evrope igrati tako ili u standardnoj formaciji 4-5-1.

U duelu sa "građevinarima" sistem sa dva centarfora funkcionisao je veoma dobro – Boaći je postigao čak četiri gola, a Pešić je dva puta bio strelac i jednom je asistirao.

Ipak, treba napomenuti da je sudija Petar Piper žestoko oštetio goste, pošto je u 18. minutu, pri vođstvu Zvezde od 1:0, dosudio nepostojeći penal za domaćina, a onda zbog prigovora pokazao direktan crveni karton Srđanu Ajkoviću.

Razigrava ekipu

Time su Zvezdini navijači ostali uskraćeni za realnu sliku onoga što može njihov tim u formaciji 3-4-1-2. Trener Milojević, međutim, svakako zna šta mu je činiti pred najvažniji meč crveno-belih u poslednjih 12 godina. On, naravno, nije želeo da otkriva karte.

Pokušavam da razigram što više igrača. Nije ovo psihološka igra, trudimo se da budemo različiti. Hoću da obučim moje fudbalere za razne sisteme. Nije bitno u kom sistemu ćemo igrati protiv BATE. Neka to bude iznenađenje – rekao je Milojević.

Čini se da su igrači dobro prihvatili promene, mada priznaju da im je potrebno malo vremena da do kraja usavrše nove zamisli šefa stručnog štaba. Desni bek Filip Stojković je u sredu u kup utakmici protiv Borca u Čačku prvi put igrao na poziciji desnog štopera u formaciji sa tri defanzivca.

Nisam ranije igrao na toj poziciji, pa mi je potrebno malo vremena da se uhodam, ali sam se trudio da na najvišem nivou odgovorim onome što je trener zamislio. Dobro je funkcionisalo, mada se i protiv Borca i Rada desilo da protivničkom timu bude isključen jedan igrač. To nam je dosta olakšalo posao, iako verujem da bismo dobro i bez toga prošli. Nisam siguran kako ćemo igrati u Borisovu – objasnio je Stojković.

MOGUĆE FORMACIJE ZVEZDE PROTIV BATE

(4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Le Talek, Rodić – Donald, Krstičić – Srnić, Kanga, Radonjić – Boaći

(3-4-1-2): Borjan – Stojković, Savić, Le Talek – Gobeljić, Donald, Krstičić, Rodić – Kanga – Pešić (Radonjić, Srnić), Boaći

Čovek koji je izmenjao najviše pozicija je Marko Gobeljić. U subotu je do 59. minuta igrao desnog veznog, a onda je izlaskom levog veznog Milana Rodića, a ulaskom Nemanje Radonjića premešten na poziciju levog beka, pošto je formacija sa 3-4-1-2 vraćena na 4-2-3-1. Gobeljić smatra da je nova formacija odlična protiv ekipa iz domaćeg prvenstva.

Protiv Zvezde se rivali uglavnom skupe, a novom formacijom mi dobijamo na širini po bokovima. Tako se lakše probijamo do protivničkog gola. Super sistem funkcioniše, a sa dva špica napred moraju da dođu i golovi – ocenio je Gobeljić.

Lako se prilagodi

Ipak, kakva god formacija da bude protiv BATE, Gobeljić je spreman da se prilagodi.

Nije mi problem da igram šta god šef kaže. Menjam pozicije u toku jedne utakmice. Normalno je da obraćate pažnju na sledećeg protivnika, saznate sve o njemu i onda, shodno tome, donekle prilagođavate i sopstvenu igru. Dobro je što uspešno igramo u više formacija – zaključio je Gobeljić

Izvor: Informer
Foto: crvenazvezdafk.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter