ITALIJANI MOŽDA IPAK U RUSIJI: FIFA izbacuje Peru sa Mundijala!

 

 

Fudbalska reprezentacija Italije bi mogla da se nađe na Mundijalu u Rusiji zbog problema na relaciji Fifa - peruanska vlast.

Peru se nakon 36 godina vratio na Svetsko prvenstvo izbacivanjem Novog Zelanda u dodatnim kvalifikacijama, ali njihov nastup na Mundijalu u Rusiji mogao bi biti doveden u pitanje - i to zbog politike. Naime, Peruanska vlast želi da stavi fudbalski savez pod svoju kapu, što se nikako ne sviđa Fifi.

Paloma Noceda, peruanska političarka koja je predsednica Odbora za omladinu i sport, predložila je novi zakon po kojem bi fudbalski savez postao deo nacionalnog Instituta za sport,  a to se kosi sa pravilima Fife.


Svetska fudbalska oganizacija ne želi da trpi uticaj politike na fudbal i zato je zatražila dodatne informacije od Peruanaca. Ako prođe ovaj nacrt zakona, FIFA bi mogla da suspenduje peruanski savez i tako izbaci njihovu reprezentaciju sa Mundijala.

Italijanski mediji odmah su se raspisali o mogućnosti da to eventualno upražnjeno mesto zauzme baš reprezentacija "azurra" koja je ispala od Švedske u plej-ofu i nakon 60 godina neće učestvovati na Mundijalu. Peruanski savez odmah se suprostavio najavi vlade o novom zakonu i pozvao je da ga ne odobri. Teško je očekivati da će on i zaista proći, ali strasti su se svakako uzburkale u Peruu.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/FIFA.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost