Izvor:
23.12.2017 u 13:55
0

TRENER SITIJA NE MOŽE DA NE POMENE KATALONIJU: Gvardiola se opet umešao u politiku!

Trener Mančester sitija Đosep Gvardiola pozvao je danas vlasti Španije da uzmu obzir rezultat jučerašnjih izbore u Kataloniji, na kojima su pristalice nezavisnosti tog regiona odnele pobedu.

"Najvažnije je što je glasalo mnogo ljudi, mislim više od 81 odsto… I sad Španija treba da pokuša da razume da su juče Katalonci jasno rekli šta žele. Izbori su bili legalni i njima su Katalonci potvrdili svoj identitet", rekao je Gvardiola koji je Katalonac.

On je izrazio nadu da će uhapšeni katalonski političari biti pušteni "najbrže moguće" i da će "političari početi da se bave politikom".

"Molim vas, počnite da razgovarate, zaboravite sudije i pokušajte da date sve od sebe za Kataloniju i Španiju. To ceo svet hoće", rekao je trener.

Upitan o tome što ga španska Civilna garda optužuje za "krivično delo pobune" zbog učestvovanja na junskom secesionističkom skupu, Gvardiola je rekao da će "sačekati i videti šta će biti".

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter