Izvor:
31.01.2018 u 03:54
0

Zdravko Mamić: DINAMO JE VRTIĆ ZA ZVEZDU!

Alfa i omega Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić istakao je da je impresioniran Crvenom zvezdom, a dotakao se i regionalne lige u fudbalu, odnosno zbog čega još nije formirana.

Mamić u Antaliji nadgleda rad svojih fudbalera, ali stiže i da baci oko na ostale ekipe koje se pripremaju u ovom mestu.

Siva eminecija "modrih" gledao je utakmicu Zvezde protiv Dinamo Bresta (2:0) i imao je samo reči hvale za izabranije Vladana Milojevića.

Gledao sam Zvezdu, prijatno sam iznenađen snagom ekipe. Rekao bih da je Dinamo dečiji vrtić za crveno-bele. Videli biste i sami da smo igrali jedni protiv drugih – istakao je Mamić i dodao:

Mi imamo drugačiju filozifiju, većinom su to mladi igrači iz naše škole i to je problem Dinama zbog kog u Evropi trenutno ne može da napravi bolji rezultat. Mi 90 odsto prihoda ostvarujemo prodajom igrača i onda se s tim sredstvima okrećemo proizvodnji, a sa mladim momcima kojima je prosek trenutno oko 23 godine teško je napraviti neki ozbiljniji rezultat u Evropi – objasnio je Mamić.

Neizbežna tema bila je i regionalna liga u fudbalu, odnosno to što je i dalje nema.

Teško je organizovati takve utakmice, ne zbog ljudi koji vode klubove, ne zbog političara, nego zbog predrasuda i pojedinaca kojima bi to bila prilika za iskaljivanje niskih strasti, pa se onda klubovi na to ne odlučuju – smatra prvi čovek Dinama i na kraju dodaje:

Sećam se da je agencija koja je pre 14 godina dovela Dinamo ovde želela da napravi turnir "velike četvorke" (Zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk, prim.aut) i ja sam odmah bio za, međutim nije se to dogodilo – zaključio je Mamić.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter