Izvor:
01.03.2018 u 16:45
0

VIJEIRA ZAGOLICAO MAŠTU ZVEZDAŠIMA: Vidim da se priča o povratku, ali me niko iz kluba nije zvao!

Odlazak Ričmonda Boaćija zagolicao je maštu navijačima Crvene zvezde, koji su odmah počeli da licitiraju sa novim imenima i potencijalnim naslednicima odličnog golgetera iz Gane.

Među željama ima i nekih starih imena, a ono najsvežije je ime Uga Vijeire, Portugalca koji je pre Boaćija bio miljenik Delija. Vijeira se posle godinu i po dana u crveno-belom dresu, 27 golova i 10 asistencija otisnuo u Japan, ali ga i pored velike udobnosti u dresu Jokohame nostalgija uvek vraća na najveći srpski stadion.
„Dobio sam mnogo poruka i video da se priča o mom povratku u Crvenu zvezdu, ali niko me nije zvanično zvao“, rekao je Vijeira.

Zimski prelazni rok je okončan, možda će se priča aktivirati na leto.
„Imam ugovor i ljudi iz Jokohame me ne bi pustili jer sam im potreban za sezonu koja je ovde tek počela. Nikad nisam video kao lošu opciju da se vratim kući“.

Portugalac Crvenu zvezdu i Srbiju gleda kao svoje druge domove.
„Da. Dolazak u Srbiju mi je promenio život. Vratiću se jednog dana u Crvenu zvezdu, siguran sam u to“.

Finsijska situacija u klubu sa stadiona Rajko Mitić je znatno bolja nego prošle zime kada je odlazio.
„Znam. Drago mi je da je tako“.

Svega dvojica igrača iz tima srpskog vicešampiona koja su nosila dres i u trenucima kada je Vijeira bio u srpskoj prestonici su još uvek tu.
„U fudbalu se sve brzo menja, tu su još Donald i Le Talek“.

Vijeira nije propustio ni Zvezdine evropske mečeve u ovoj sezoni.
„Odgledao sam nekoliko utakmica. Nije bilo sreće protiv CSKA. Zvezda je zaslužila da prođe u osminu finala“.

U Japanu je takođe omiljen među pristalicama Jokohame.
„Imam veliku podršku, osećam se prijatno zbog toga. Ne zaboravljam, međutim, atmosferu na Zvezdinom stadionu i neopisiv je osećaj kada mi šalju poruke na društvenim mrežama sa željom da se vratim“, rekao je Vijeria i još jednom potvrdio da je jesenas imao poziv iz Partizana, ali da je čelnicima kluba iz Humske poručio da u Srbiji može da igra samo za Crvenu zvezdu.

Vijeira na leto puni 30 godina i možda je baš to idealan trenutak da u najzrelijim fudbalskim godina ponovo digne stadion Crvene zvezde na noge. Ko zna, možda i u nekom novom evropskom pohodu ekipe Vladana Milojevića. Ugovor sa Jokohamom ističe mu 31. decembra 2018. godine.

Žurnal
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter