Izvor:
03.08.2016 u 13:12
0

LUDOGOREC PORAZIO ZVEZDU: Grof poručio da je KANGA „napravio glupost“, ali „nije jedini krivac“!

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u revanš meču u Beogradu poraženi od Ludogoreca posle produžetaka 4:2 (2:2).

Na prepunom stadionu Rajko Mitić crveno-beli su poveli golom Mičela Donalda u 17, ali su gosti već do poluvremena preokrenuli preko Žonatana Kafua u 24. i Vandersona Farijasa u 40, da bi Zvezdi produžetke doneo Luis Ibanjez pogotkom iz penala u 62. minutu. U dodatnom vremenu bugarski šampion prošao je dalje zahvaljujući još dva pogotka Vandersona u 92. i u 97. minutu.

Izabranici Miodraga Božovića takmičenje nastavljaju u plej-ofu za Ligu Evrope, dok će se Ludogorec boriti za svoj drugi plasman u Ligu šampiona u klupskoj istoriji.

Pravdu je delio italijanski sudija Paulo Banti.
Žuti kartoni: Donald, Le Talek, Ibanjez (Crvena zvezda), Abel, Plastun (Ludogorec).
Crveni kartoni: Kanga (Crvena zvezda) 45, Plastun (Ludogorec) 44. minut.
Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek (Ristić , Kanga, Srnić (Vijeira od 53), Mouče (Ruiz od 57), Katai.
Ludogorec: Stojanov, Minev, Moci, Plastun, Natanijel, Ðakov, Abel, Marselinjo, Vanderson, Kafu (Lukoki od 69), Kešeru (Palomino od 45).

Fudbaleri Crvene zvezde propustili su veliku šansu da posle devet godina obezbede bar jednu od dve evropske grupne faze i to na bolan način posle produžezaka. Ludogorec je pokazao da je u ovom trenutku malo više spremniji, iskusniji, pa i kvalitetniji protivnik, što se videlo u dodatnom vremenu kada je popustila koncentracija odbrane Crvene zvezde i Vanderson sa dva gola potpisao eliminaciju šampiona Srbije.

Sve je počelo kao iz snova za Zvezdu, Donald je postigao sjajan gol za vođstvo, ali su Bugari ubrzo izjednačili sjajnim solo-prodorom Kafua, sličnim kao u Razgradu, i udarcem Vandersona, uz slabu reakciju golmana Kahrimana. Crvenu zvezdu preokret nije sputao, trener Miodrag Božović naredio je ofanzivu ulaskom Uga Vijeire, što mu se isplatio jer je nad Portugalcem napravljen penal, koji je realizovao Ibanjez. Od tada se vodila velika borba na sredini terena, bez prevelikog rizika, sve do trenutka kada je Vanderson zadao bolan udarac Zvezdi, čini se prvo iz ofsajda. Sve je moglo da bude drugačije da Gelor Kanga u pauzi na poluvremenu nije dobio direktan crveni karton zbog guranja protivnika i tako upropastio šansu da Zvezda u nastavku ima igrača više, posle dva žuta Igora Plastuna u 44. minutu.

Međutim, vremena za tugu nema jer Zvezdu očekuje domaće prvenstvo i druga "meč lopta" za plasman u Ligu Evrope, dok je Ludogorec još jednom pokazao da mu leže srpske ekipe jer je već dva puta eliminisao Partizan.

BOŽOVIĆ: Kanga napravio glupost, ali nije jedini krivac

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je ekipi veoma teško pala eliminacija od Ludogoreca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i poručio da je Gelor Kanga napravio glupost zbog isključenja, ali da ne želi da ga okrivi za poraz.

Kada pogledamo minut kada smo poveli izgledalo bi kao da smo dobro otvorili duel, ali je Ludogorec bio bolji i preokrenuo. Imali smo protiv sebe kvalitetnog protivnika, Ludogorec zaslužemo ide dalje… Borili smo se i nemam šta da zamerim mojim fudbalerima – rekao je Božović posle utakmice na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Božović nije želeo da svu odgovornost za poraz okrivi Kangu, nakon što je Gabonac isključen zbog udaranja protivničkog igrača u apuzi dva poluvremena.

Dešava se, zato je fudbal interesantan. U jednom trenutku smo imali igrača više, a onda smo to izgubili. Kanga je napravio glupost, ali ne bih svaljivao krivicu na njega. Imali smo jednak broj igrača, izjednačili smo, ali nismo uspeli da uradimo više od toga – naveo je crnogorski trener.

Prema njegovim rečima igrači su jako emotivno doživeli eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu šampion.

Vrlo teško, nikome nije svejedno. Bez obzira na sve moramo da se okrenemo utakmici u Lučanima i da se nadamo povoljnom žrebu za Ligu Evrope. Ne smemo mnogo da žalimo – rekao je Božović.

Tanjug
Foto: Facebook/crvenazvezdafk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter