Izvor:
01.05.2018 u 17:05
0

SKROMNI ZVEZDAN TERZIĆ: Da sam otišao 2015. godine, Zvezda bi se RASPALA!

Da sam otišao iz Crvene zvezde 2015. godine, kao što je učinio ostatak uprave, klub bi se raspao, tvrdi Zvezdan Terzić, generalni direktor novog prvaka Srbije.

Poslednji veliki lom u Zvezdi desio se u avgustu 2015. godine, kada je cela uprava podnela ostavku, kao deo nje i Zvezdan Terzić, ali je tada odlučio da, ipak, ostane još malo, do Skupštine. Posle nje je postao, faktički, prvi čovek kluba.

Da sam tada napustio klub – raspao bi se! U avgustu je ostavku podnela čitava uprava, ostao sam do oktobra za kad su zakazani izbori. Oni koji su se kroz medije kandidovali, kad su videli kakva je situacija nisu imali hrabrosti da se prijave, a sa jednim glasom bi preuzeli klub. Mislili su da Zvezdi nema spasa – rekao je Terzić za Žurnal.

On je naglasio da bi trebalo na fakultetima da se izučava ono kako su on i njegov tim spasli Zvezdu od propasti.

Ovo što smo mi uradili u Zvezdi u poslednje četiri godine trebalo bi da se izučava na univerzitetima, kao pozitivan primer ekonomije, finansija i sportskog menadžmenta. Model je kako smo ni iz čega napravili nešto veliko – istakao je Terzić.

Direktor crveno-belih je otkrio da su revizori tada predlagali da Zvezda ode u – bankrot.

Kad sam došao u klub nezavisni revizori su predlagali bankrot, na Upravnom odboru Crvene zvezde ozbiljno je razmatran odlazak u unapred pripremljeni plan reorganizacije, što je početak stečaja. To sam sve stopirao. Rekao sam: možemo, hajde da isforsiramo decu, sačekamo da tržište prepozna i dođemo do nekih para. Imam utisak da ljudi brzo zaboravljaju šta smo uradili – naglasio je Terzić.

On je dodao da je dug kluba danas oko 27-28 miliona evra.

Žurnal
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter