Izvor:
27.05.2018 u 08:53
0

TREĆI PUT ZAREDOM: Maestralni Bejl doveo Real Madrid do titule LIGE ŠAMPIONA!

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Liverpul 3:1 (0:0) u spektakularnom finalu Lige šampiona na Olimpijskom stadionu u Kijevu i treći put zaredom postali prvaci Evrope.

Kakava je bila cela sezona Lige šampiona, takva je bila i njena kruna – finale u Kijevu. Luda, možda i najluđa završna predstava elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Povrede Mohameda Salaha i Danija Karvahala koji su u suzama napustili poprište borbe još u prvom poluvremenu, dve katastrofalne greške Lorisa Karijusa, dva golčine Gereta Bejla…

I na kraju – maestralno suđenje srpskih sudija na čelu sa Miloradom Mažiće.

Real je treći put zaredom na krovu Evrope, a četvrti put za pet godina. "Kraljevskom klubu" je ovo 13. titula u elitnom takmičenju, čime se učvrstio na vrhu večne liste. Liverpul je ostao na pet.

Takođe, Real je uspeo da objedini titule prvaka Evrope u košarci i u fudbalu.

U prvom poluvremenu večerašnjeg finala pred 63.000 gledalaca nije bilo mnogo uzbuđenja pred golovima, ali su rivali ostali bez po jednog igrača.

Tim Jirgena Klopa je doživeo najjači mogući udarac na isteku pola sata igre. Serhio Ramos je oborio Mohameda Salaha i naneo mu tešku povredu ramena. Egipćanin je u suzama napustio teren i ustupio mestu Adamu Lalani. Jasno je da je Liverpulova oštrica tipa otupljena.

Nedugo zatim posle duela sa Dejanom Lovrenom povredio se Dani Karvahal. I on je sa terena otišao plačući.

U 43. minutu Milorad Mažić je na asistenciju pomoćnika Dalibora Đurđevića poništio gol Karimu Benzemi zbog prethodnog ofsajda Kristijana Ronalda.

Sjajna saradnja srpskih arbitara.

A onda je u drugom poluvremenu usledio vatromet!

U 51. minutu Karijus je načinio prvu kardinalnu grešku. Želeo je da loptu baci saigraču, Benzema je postvaio nogu, lopta ga je pogodila i odskakutala u mrežu.

Radost Madriđana trajala je samo četiri minuta jer je Sadio Mane izjednačio. Posle kornera sa leve strane Lovren je bio bolji u skoku od Ramosa i glavom poslao loptu pred gol, a Mane bio brži od Navasa i poslao je u mrežu.

U 61. minutu trener Reala Zinedin Zidan je načinio potez koji mu je doneo novu titulu. Uveo je Gereta Bejla!

Samo tri minuta je trebalo Velšaninu da postigne jedan od najlepših golova u istoriji finala. Marselo je centrirao, a Bejl uhvatio makazice sa 12, 13 metara – 2:1.

Bejl je svoj drugi, a Realov treći gol postigao u 83. minutu. Opalio je sa 30 metara, Karijusu je lopta prošla kroz ruke i ušla u gol.

Nemački golman je sa dve neverovatne greške postao tragičar Liverpula.

Najbolji strelac u istoriji Lige šampiona i najbolji strelac ove sezone Kristijano Ronaldo nije se upisao u stelce, ali je postao prvak Evrope peti put! To je rekord otkako se ovo takmičenje igra u formatu Lige šampiona.

Izvor: Kurir
Foto: Instagram/realmadrid

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter