Izvor:
11.07.2018 u 07:38
0

Ronaldovo oproštajno pismo: „Savršenih devet godina, ali vreme je za novu eru“!

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo posle devet godina napustio je Real Madrid, a zvanično je potvrđeno da će Portugalac karijeru nastaviti u Juventusu.

Madridski klub je danas izdao zvanično saopštenje u kojem se navodi da je Ronaldo zamolio za dozvolu da pređe u redove "Stare dame", s obzirom na to da je bio pod ugovorom.

On će sa Juventusom potpisati četvorogodišnji ugovor vredan 120 miliona evra, ne računajući bonuse za osvajanje trofeja i prihode od sponzora.

Nedugo potom, Real Madrid je objavio i Kristijanovo oproštajno pismo. Prenosimo ga u celosti:

– Sve ove godine u Real Madridu i ovom gradu bile su najverovatnije najlepši period mog života. Prema klubu, navijačima i Madridu osećam ogromnu zahvalnost. Mogu samo da se zahvalim svima na svoj ljubavi i pažnji koju sam dobio.

Međutim, mislim da je došlo vreme za novu etapu u mom životu i zbog toga sam zamolio klub da me pusti. Veoma mi je žao i zamolio bih sve, posebno navijače, da pokušaju da me razumeju. Bilo je ovo devet prelepih godina u mom životu. Vrlo dobro znam da nikada neću zaboraviti da sam ovde uživao u fudbalu na jedan poseban način.

Na terenu i u svlačionici imao sam fenomenalne saigrače. Zajedno smo tri puta zaredom osvajali Ligu šampiona, četiri puta za pet godina. Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da sam uz njih na individualnom planu osvojio četiri “Zlatne lopte” i tri “Zlatne kopačke”. Sve što smo postigli tokom ovih devet godina je bilo neverovatno!

Real Madrid je osvojio moje i srce moje porodice i zbog toga više nego ikada pre želim da se zahvalim svima – klubu, predsedniku, direktorima, saigračima, medicinskom osoblju, kao i svim ostalim sportskim radnicima u klubu, koji čine da sve funkcioniše savršeno do najsitnijih detalja.

Još jednom, beskrajno hvala našim navijačima, takođe i španskom fudbalu. Tokom devet godina imao sam priliku da igram protiv sjajnih igrača. Ovim putem želim da im odam veliko priznanje i poštovanje.

Dugo sam razmišljao i shvatio da je došlo vreme za novu eru u mojoj karijeri. Odlazim, ali ovaj dres i “Santijago Bernabeu” ću uvek doživljavati kao deo sebe, gde god da sam.

Hvala svima još jednom i, naravno, kao što sam rekao pre devet godina kada sam došao: 'Hala Madrid'!

novosti.rs
Foto: Twitter/ESPN FC, Facebook/Cristiano

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter