15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

OBJAVLJENE NOVE MERE ZA PLOVILA: Zarbranjene žurke i sve proslave!

Lučka kapetanija Beograd nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika donela je nove mere za brodove, čamce i splavove prema kojima se između ostalog, zabranjuju žurke i sve druge proslave svim vrstama plutajućih objekata.

Pod pretnjom kažnjavanja za prekršaj shodno Zakonu o plovidbi u unutrašnjim vodama, Lučka kapetanijaje obavestila brodarstva, zapovednike brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležne organe i organizacije, privezišta za čamce i nautičke klubove, vlasnike čamaca, ostale učesnike u plovidbi, kao i sva zainteresovana lica na teritoriji Srbije da su dužni da se pridržavaju svih mera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti Covid-19 i zaštite od te bolesti.

PROČITAJTE JOŠ...

TIODOROVIĆ ISKRENO: Ovo je pravi način borbe protiv korone

Dr Kon: Da li su trudnice SADA UGROŽENIJE?

VANREDNO STANJE u Italiji PRODUŽENO do 15. oktobra!

RUSI GAZE AMERE Putinova ratna mašinerija stigla na front, Vojska SAD u panici! (VIDEO)

- Primenjivati mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba RS - navodi se u Saopštenju brodarstvu Lučke kapetanije.

Pored toga, zabranjuje se organizovanje žurki, proslava i sličnog na brodovima, čamcima i plutajućim objektima.

Dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra.

- Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama - stoji, između ostalog, u saopštenju od jula ove godine.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar