Izvor:
10.10.2018 u 08:04
0

EVROKUP: Zvezda u Monte Karlu za nastavak pobedničke serije!

Velika pobeda u jadranskom derbiju sa Budućnošću prepuštena je zaboravu po hitnom postupku kako bi se košarkaši Crvene zvezde u potpunosti posvetili današnjem gostovanju Monaku u 2. kolu A grupe Evrokupa (19.45).

Francuski tim, prošlosezonski finalista FIBA Lige šampiona, na otvaranju takmičenja bio je ubedljiv protiv italijanske Breše (80:68).

– Imaju dve pobede i dva poraza u domaćem prvenstvu, uz jedan trijumf u Evrokupu. Radi se o nepredvidljivoj ekipi, sa mnogo igrača koji žele da igraju "jedan na jedan" u tranziciji. U pozicionom napadu igraju veoma jednostavno, nema dvadesetak akcija kao što forsiraju pojedini treneri. Ali, znaju šta hoće i stil prilagođavaju igračima koje imaju – analizira rivala trener crveno-belih Milan Tomić.

U startnoj pobedi Monaka, koji sa klupe predvodi slovenački trener Sašo Filipovski, odskočio je Elmedin Kikanović (20 poena), krilni centar koji je reputaciju izgradio tokom tri sezone u Zvezdinom dresu (2007-2010). Trenutno je sa 866 poena u mečevima Evrokupa četvrti strelac među aktivnim igračima.

U francuskom timu je još jedno poznato lice, doskorašnji plejmejker Mornara Derek Nidam, koji je odigrao briljantnu sezonu u ABA ligi i namučio mnoge favorizovane rivale.

– Nidam je veoma dobar, pravi igrač tempa, koji se ne libi da šutira iz bilo koje pozicije, čak i sa deset metara. Odlično ga koriste u tranzicionoj igri i jedan je od bitnijih igrača Monaka – kaže Filip Čović pred direktan duel sa brzim Amerikancem.

Crveno-beli su bez poraza u šest zvaničnih utakmica ove sezone, računajući i Superkup ABA lige u Laktašima. Uprkos tome, za Tomića postoji samo jedan način na koji se može nastaviti pobednički niz.

– Moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta i da kontrolišemo igru. Isto važi za sve utakmice u Evrokupu, u kojem i malo opuštanje može da napravi velike probleme.

novosti.rs
Foto: kkcrvenazvezda.rs, instagram/kk crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter