Izvor:
25.06.2019 u 13:54
0

ČOVIĆ: Evroliga je za mene poseban izazov!

Košarkaš Crvene zvezde Filip Čović, posle potpisivanja novog dvogodišnjeg ugovora, rekao je da će igranje u Evroligi biti poseban izazov za njega.

– Iza nas je veoma teška, ali uspešna sezona. Svima nam je drago zbog toga, jer smo ispunili ciljeve, skoro sve koje smo zacrtali i koji su bili planirani. Ono što će biti poseban izazov je Evroliga, koju ću prvi put lično igrati, najjače takmičenje u Evropi, i jasno je da će biti još teže nego što je bilo ove sezone. Ipak, nadam se da ćemo ostvariti makar deo uspeha iz ove upravo završene sezone u kojoj smo osvojili tri trofeja – rekao je Čović za klupski sajt.

Pred crveno-belima je sezona koja donosi preko 80 zvaničnih utakmica, a plejmejker ekipe sa Malog Kalmegdana još uvek o tome ne razmišlja.

– Prvo da se odmorimo i dobro spremimo, ali napori će biti veliki. Nove dve ekipe u Evroligi, veći broj utakmica. ABA liga sigurno jača nego ove godine, sve će to iziskivati velike napore i mnogo izazova. Ali zaista verujem da možemo da ponovimo uspeh iz prošle sezone i napravimo još nešto dodatno. Ali, moramo da se dobro spremimo, imamo dovoljno vremena… – rekao je Čović.

Čović je u Crvenu zvezdu stigao u sezoni 2017/18 pred početak Superlige Srbije, a u sezoni iza nas osvojio je Superligu, ABA ligu i Superkup regionalnog takmičenja.

Za doprinos tim uspesima, organizator igre crveno-belih nagrađen je novim ugovorom do 2021. godine.

– Što se mene lično tiče, drago mi je zbog novog ugovora. Srećan sam na prvom mestu i zadovoljan zbog svega što smo napravili svi u prošloj sezoni. Radujem se početku priprema za novu – zaključio je Čović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter