26°C

Beograd

NIJE DOBRO: Teodosić povredio petu pred Mundobasket!

Odlazak plejmejkera sa terena probudio je strepnju, jer mu je isti bol već pravio krupne probleme. Da li će biti u stanju da igra Mundobasket?

Miloš Teodosić, kapiten reprezentacije Srbije, otišao je u subotu pravo iz Štark arene na snimanje, jer je u šestom minutu utakmice protiv Litvanije sam napustio teren.

Posle šuta Vladimira Lučića sa distance, Litvanci su krenuli u napad, a Teo je ostao na njihovoj polovini i sam krenuo na klupi, jer je osetio bol u nozi. Dva minuta nakon toga otišao je u svlačionicu i više se nije vraćao.

Posle meča, selektor Đorđević objasnio je da je Teodosić povredio petu, što budi brigu i pitanja kojom dinamikom će se Teo dalje pripremati za Svetsko prvenstvo (31. avgust - 15. septembar).

"Miloš je osetio problem u fasciji i videćemo šta je", izjavio je šef struke reprezentacije, a Teova istorija slične povrede nije dobra.

Za vreme svoje poslednje sezone u CSKA, u takmičarskoj 2016/17, Teodosić je zimi propuštao mečeve u kontinuitetu zbog bola u istom predelu. Kasnije, tokom proleća, nastupao je u plej-ofu Evrolige praktično bez treninga, a trener "armejaca" Dimitris Itudis otkrio je da je Teo "igrao pod injekcijama, a sa velikim bolom u stopalu".

Kasnije te godine, Đorđević je objasnio da hronična povreda lista nije dopustila Teu da igra na Eurobasketu, pa je kapiten posvetio leto pripremi za SAD, gde su problemi definitivno omeli uspešniju NBA karijeru lidera "orlova".

U oktobru 2018, ponovo je povredio stopalo, i to posle samo dve utakmice. Ostala je upamćena Teova slika kako leži kraj terena držeći patiku, posle čega su ga saigrači iz El-Ej Klipersa izneli sa terena, na početak dvomesečne pauze.
Mondo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar