32°C

Beograd

PROMENE U NBA LIGI: Startne petorke će se znati ranije zbog fantazi igara!

Novinar Met Mur objavio je da liga razmatra mogućnost ranijeg saopštavanja startnih petorki kako bi se izašlo u susret velikim biznisima.

U NBA ligi godinama važi pravilo da treneri saopštavaju startne petorke 10 minuta pre početka utakmice.

Portal "Action Network" i njegov novinar Met Mur objavili su da bi naredne sezone rok mogao da bude pomeren na 30 do 60 minuta pre prvog podbacivanja, kako bi se kladionicama dalo dovoljno vremena da reaguju i prilagode svoje kvote, a fantazi igračima da eventualno promene postave u kojima će njihovi virtuelni timovi nastupati te večeri.

Do sada su bili česti primeri da se do 10 minuta pre meča ne zna da li će zbog povrede ili nekog drugog problema zaigrati neki važan košarkaš, što je imalo uticaja na pomenuta dva velika biznisa.

Za kladionice se odavno zna da "vrte" veliki novac, ali poslednjih godina su u ekspanziji i dnevne fantazi igre (DFS), koje se takođe igraju za novčane nagrade, a priređuju ih kompanije "FanDuel" i "DraftKings".

Dok poslovno orijentisanim čelnicima NBA lige verovatno ne bi bio nikakav problem da odobre ovu promenu, otpor bi mogao da dođe od strane timova i trenera, kojima u principu odgovara da drže protivnika u neizvesnosti praktično do poslednjeg trenutka.
Mondo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar