Izvor:
22.10.2016 u 02:13
0

BRAVO ZVEZDO: CRVENO-BELI posle velike drame slavili u Istanbulu!

Nije Crvena zvezda dozvolila da se ponove greške kao protiv Darušafake. U neizvesnoj završnici je u Istanbulu savladala Galatasaraj 85:83.

Fantastičnu partiju je pružio Marko Simonović, dok su u završnici odlični bili Gudurić, Kuzmić i Jović i pomogli crveno-belima da dođu do prve evrolgaške pobede u novoj sezoni.

TOK MEČA

PRVA ČETVRTINA

Bolje je domaći tim započeo meč, posle prva tri minuta su stigli do vođstva od 9:3 najviše zahvaljujući Aleksu Tajasu koji je postigao šest poena. Posle trojke Koksala je trener srpskog tima Dejan Radonjić tražio minut odmora.

Nije to pomoglo crveno-belima, pa su Koksal i Tajas nastavili sa lakim poenima (16:3). Prekinuo je Simonović seriju rivala, Dej je odgovorio trojkom, a onda su zahvaljujući boljoj igri u odbrani stigli do nešto lakših poena u napadu preko Jovića i Simonovića koji je pogodio dve trojke poena u nizu (19:13).

Rezultatski priključak Zvezde je prekinuo Šilb sa jednim pogođenim slobodnim bacanjem, pa je Dentmon iz veoma teške pozicije pogodio trojku posle plokade Plajsa, a zatim je seriju nastavio Dej (25:13). Dangubić je poentirao uz faul, realizovao penal, ali je Dentmon pogodio trojku u poslednjim sekundama i time završio prvu deonicu (30:17).

DRUGA ČETVRTINA

Simonović je sa dva pogođena penala počeo drugu deonicu, a onda je Gudurić pogodio trojku. Smit je na drugoj strani poentirao, a Bjelica bio siguran na liniji penala (32:24). Micov je promašio prvo, pogodio drugo bacanje, a Milko je mirnom rukom sa penala smanjio prednost (33:26).

Zvezda se trudi da uspori igru i da mirno traži poziciju u napadu, a to je uspela posle lepog pasa Gudurića i trojke Lazića iz ćoška. Potom je dosuđen faul Lazića nad Smitom koji je pogodio oba penala. Posle sjajne rampe Simonovića je Dženkins pogodio trojku, a Simonović sjajno izbio loptu i potom sam u kontri lagano pogodio (35:34).

Gudurić je sa penala doneo prvo vođstvo Zvezdi, Tompson uzvratio na drugoj strani, a onda je Dženkins sjajno ukrao loptu i maestralnim pasom pronašao Jovića koji je lako sproveo loptu u koš (37:38). Gudurić je nastavio sa sjajnim prodorima, a posle kontre dva na jedan je Jović pogodio (40:42).

Gudurić je faulirao Diblera na šutu za tri koji je bio nepogrešiv, posle čega je Zvezda slabije zagrađivala koš, davala više šansi protivniku a nagradu su dobili u vidu dva pogođena penala Deja posle faula Mitrovića (45:42).

Nastavio je Simonović sa sjajnom igrom, pogodio je treću trojku i doneo izjednačenje (45:45). Međutim, sudije su praktično poklonile dva penala Dentmonu posle duela sa Dangubićem, a ovaj je bio siguran (47:45).

Kuzmić je fauliran prilikom zakucavanja, a posle tajm-auta je pogodio oba. Šut Simonovića nije završio u košu, a Dentmon nije stigao da izbaci loptu iz ruke pre isteka vremena, pa je na poluvremenu rezultat izjednačen (47:47).

TREĆA ČETVRTINA

Počelo je drugo polvureme promašajima na obe strane, a to je prekinuo Dangubić lepim polaganjem u kontri. Tajus je pogodio uz faul i realizovan penal posle čega je Simonović poetirao na drugi obruč. Preldžić i Micov su promašili trojke, a Kuzmić pogodio, ali promašio dodatni penal. Srećom lopta se odbila do Simonovića koji je potom pogodio trojku (50:56).

Kuzmić je pogodio posle dodavanja Jovića, a Ataman tražio tajm-aut (50:58). Guler je promašio posle prodora, a Jović uz zvuk sirene sa jedne noge pogodio trojku za prvu dvocifrenu prednost Zvezde (50:61).

Micov je promašio trojku, Dangubić lako poentirao, a posle nove promašene trojke domaćeg tima je Kuzmić uhvatio promašaj Jovića i zakucao (50:65). Tajus je lakim polaganjem inicirao seriju Galatasaraja. Posle njega je pogodio Dentmon, a posle blokade Tajusa je Dej pogodio trojku i naterao Radonjića da traži tajm-aut (57:65).

Dej je nastavio sa dobrom igrom, a seriju domaćeg tima je prekinuo Gudurić poenima sa linije penala. Dentmonov promašaj je uhvatio Tajus, ali je Lazić faulirao Deja koji je promašio drugo, ali je neko od igrača Zvezde ranije ušao u reket pa je iz ponovljenog penala pogodio (61:67).

Treća četvrtina je u potpunosti u znaku Ostina Deja, "vezao" je dve trojke i tako vratio Galatasaraj u igru pred poslednju četvrtinu (67:69).

ČETVRTA ČETVRTINA

Greške Zvezde u napadu koristi Galatasaaraj i preko Dentmona dolazi do prvog vođstva posle dužeg vremena (73:72). Dekoncentracija crveno-belih u napadu se nastavlja, a to surovo kažnjava Tajus sa dva zakucavanja (77:74).

Radonjić je tražio tajm-aut, a prve poene iz igre posle dužeg vremena je postigao Simonović koji je posle toga realizovao i dodatno slobodno bacanje (77:77). Dej je pogodio dva penala, Guler posle ukradene lopte lako poentirao u kontri i uvećao prednost domaćeg tima. Posle faula je Jović bio polovičan i na oko tri minuta do kraja Galatasaraj ima tri poena prednosti (81:78).

Gudurić je pogodio oba penala, a Galatasaraj je posle promašaja ponovo došao do ofanzivnog skoka posle slabijeg zagrađivanja srpskog tima. Guler je to kaznio posle dobrog prodora (83:80).

Preldžić je promašio, Gudurić umesto šuta dodao do Kuzmića koji je lako poentirao, a posle dobre odbrane je Jović pogodio iz kontre (83:84). Usledio je faul nad Tajusu koji je na 37 sekundi pre kraja promašio oba bacanja (83:84).

Gudurić je promašio, a Dej želeo da postane junak, podigao se na šut, promašio, a Jović je uhvatio loptu i odmah je usledio faul. Sjajni organizator igre je pogodio prvo, namerno promašio drugo, a šut Deja sa svoje polovine nije stigao ni do koša (83:85).

Novosti.rs
Foto: KKCZ

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter