Izvor:
17.08.2019 u 09:25
0

NOVI ŠOK ZA REPREZENTACIJU: Milosavljević propušta Mundobasket!

Reprezentativac Srbije moraće na operaciju i sigurno neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kini.

Prve, loše slutnje su se nažalost obistinile.

Dragan Milosavljević (30) neće moći da nastupa na Svetskom prvenstvu u Kini (31. avgust – 15. septembar) jer je u petak na utakmici pripremnog Akropolis kupa u Atini doživeo tešku povredu kolena.

Drugi put u karijeri, borbeni srpski bek doživeo je kidanje ukrštenog ligamenta kolena i zato će morati na operaciju i na dugu pauzu, što je za sajt Košarkaškog saveza Srbije potvrdio lekar reprezentacije, Dragan Radovanović.

Radi se o povredi ligamenata kolena, koja zahteva intenzivne terapije i operativno lečenje, tako da Milosavljević nažalost neće moći da nastupa na Svetskom šampionatu – izjavio je Radovanović, a preneo KSS.

Ono što je isprva izgledalo kao bezazlena situacija i doskok košarkaša Unikahe, ipak je bio momenat u kojem je osetio veliki bol, koji nije slutio dobro.

Ne mogu da se oslonim na nogu – rekao je Milosavljević čim je (sam) došetao do klupe, a selektor Aleksandar Đorđević je posle meča na konferenciji za novinare izjavio da se nada da povreda nije teška.

Nažalost, jeste.

Potvrdom lekara "orlova" ozvaničeno je prvo prinudno skraćenje Đorđevićevog spiska za Mundobasket, dok traje borba za oporavak Miloša Teodosića, koji je pre nedelju dana obnovio povredu stopala i u Beogradu sprovodi intenzivnu terapiju.

"Orlovi" će u subotu od 17 časova igrati drugi meč na Akropolis kupu u Atini, a na pripreme u Aziji otputovaće u utorak 20. avgusta, 11 dana pre početka Svetskog prvenstva.

Za to vreme, Milosavljević će morati na operaciju i oporavak koji će sprovoditi u svom klubu, Unikahi, sa kojom je ovog leta produžio ugovor do 2021. godine.

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter