Izvor:
31.08.2019 u 09:48
0

SAMO LAGANO: Reprezentacija Srbije na startu Mundobasketa ubedljivo savladala Angolu!

Reprezentacija Srbije je sa 105:59 ubedljivo savladala Angolu na startu Mundobasketa u Kini.

Srbija i Angola su se do sada sastajali sedam puta i svih sedam puta je selekcija Srbije izašla kao pobednik i bila je veliki favorit pred ovaj osmi susret u Kini u kom su ubedljivo slavili sa 46 poena razlike.

U prvoj četvrtini smo videli veliki broj pogođenih šuteva za tri poena na obe strane, a sve je počelo sa dve vezane Moraeševe trojke, na koje je odgovorio Bogdan Bogdanović.

Taj "trend" se nastavio i u narednim napadima, a mrežice su se cepale na obe strane, međutim, kako je vreme više odmicalo, tako je prednost Srbije sve više rasla, da bi se prvi desetominutni period završio prednošću Srbije 29:20.

U drugoj je tempo igre bio još brži, a egzekucija Srbije još bolja, pa je samim tim i prednost rasla iz napada u napad. Sudije su dozvolile nešto grublju igru, pogotovo u reketu, što se nije dopalo Nikoli Milutinovu koji je prigovorio u nekoliko navrata posle jačih dobijenih udaraca u reketu.

Saradnja na relaciji Milutinov – Jokić je odlično funkcionisala i Srbija je pred kraj prvog poluvremena, kao i početkom drugog uspela da napravi nekoliko veoma lepih akcija i upiše lake poene.

Nesebična igra Srbije se videla i u statističkom parametru, pošto je 20. asistencija zabeležena sredinom treće četvrtine, kada je Jović pronašao Milutinova, a ovaj snažno zakucao. Angola je svakim novim napadom gubila kontakt sa rezultatskim priključkom i za tren ona je prednost prešla 30 razlike.

Do kraja meča Srbija nije smirivala igru, nastavljeno je u istom ritmu i izabranici Aleksandra Saše Đorđevića su bez većih problema uspeli da savladaju Angolu, a na poteze NBA igrača Srbije gledaoci u Fošanu nisu bili nemi, već su to pozdravljali gromoglasnim aplauzom.

Tako je bilo i kada je Nikola Jokić ubacio 100. poen Srbije sa linije penala, a Jokić je meč završio sa 14 postignutih poena, uz 5 skokova i 6 asistencija. Najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 24, uz 2 skoka i 3 asistencije.

Jedini dvocifreni je bio Boban Marjanović sa 12 poena i 10 skokova, dok je Stefan Jović upisao 9 asistencija uz 5 postignutih poena.

Srbija svoj naredni susret igra protiv Filipina, a meč je na programu u ponedeljak 2. septembra u 13 časova i 30 minuta po našem vremenu.

Izvor: B92
Foto: euroleague.net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter