Izvor:
24.10.2016 u 18:48
0

BOBANE, NISI VIŠE NAJVEĆI: Džin iz Senegala nadmašio našeg košarkaša

Mamadu N’Diaje je novi igrač Detroit Pistonsa, što je vest koja sama po sebi nije izazvala pojačanu pažnju javnosti ka “klipovima”, jer Senegalac, realno, nije “kalibar” za najveća dela.

Ipak, ono što njega izdvaja od ostaih igrača, u bukvalnom smislu te reči, je njegova visina.

Gorostasni centar ima 229 cetimetara i apsolutni je džin i među košarkaškim dugajlijama. Takođe, sa potpisom ugovora sa Pistonsima zvanično je preuzeo “titulu” najvišeg igrača u ekipi od našeg Bobana Marjanovića (222 cm).

Dodouše, N’Diaje će se prvo oprobati u razvojnom timu Detroita, pa tek ako se tamo pokaže, možda ćemo ga ove sezone gledati u rotaciji sa Marjanovićem. Definitivno, Pistonsi imaju što niko nema u NBA: dva džina.

Do prošle sezone, N’Diaje je igrao za Univerzitet Kalifornija, a ovog leta je ušao u NBA vode. Istina, nije prošao na draftu, ali je formu brusio u letnjoj ligi sa Golden Stejtom. Konačno, usledila je ponuda Detorita.

Zanimljivo je da je Senegalac išao u srednju školu u Kaliforniji koju su pohađali sadašnji vrlo uspešni NBA igrači Nikola Vučević i Enes Kanter.

Telegraf.rs
Foto: Twitter/nbamaniacs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter