Izvor:
04.09.2019 u 11:10
0

PRAVI ISPIT ZA „ORLOVE“: Srbija protiv Italije za prvo mesto u grupi!

Pritisak je nešto sa čime svakodnevno živimo, znamo da se nosimo sa njim. Bilo bi loše da ga nema, jer onda znači da ne igramo za nešto značajno – kaže selektor Aleksandar Đorđević.

NIŠTA se nije promenilo u relaksiranoj rutini srpskih reprezentativaca pred današnju poslednju utakmicu u grupi D Svetskog prvenstva protiv Italije (13.30). Kao da ne osećaju na ramenima teret meča za prvo mesto, za pobedu više u drugoj fazi u Vuhanu kojom bi uklonili jednu od dve prepreke na putu ka četvrtfinalu.

Znamo šta nas čeka, pohvalio sam ih posle utakmice sa Filipinima za ozbiljnost sa kojom su nastupili, takođe i dva dana pre toga protiv Angole. Pritisak je nešto sa čime svakodnevno živimo, znamo da se nosimo sa njim. Bilo bi loše da ga nema, jer onda znači da ne igramo za nešto značajno – kaže selektor Aleksandar Đorđević, uz gestikulaciju rukom ka igračima na terenu koja se može prevesti kao: "Prepoznajete li kod njih nekakav pritisak?" Iskreno, ne prepoznajemo. Kao na treninzima pre duela sa Angolom i Filipinima, Saletovi momci odaju utisak grupe koja se okupila na basketu pre dobre večernje žurke. Bogdanović iz levog i desnog polaza u dribling pogađa dno mrežice, Jokić i na treningu saigračima deli pasove iza glave, Raduljica uvežbava trojke.

Đorđević izlazi iz tog bermudskog trougla i dodaje još pretnji iz redova "azura".

Znamo da su izvanredni šuteri i da su u vrhunskoj šuterskoj formi na ovom prvenstvu. Pre svih Belineli, Datome, Galinari, ali i Haket, koji je opasan, Dela Vale, koji može da tu doda još malo šuta. Đentile će leđima napadati naše spoljne igrače. Nisu toliko visoki, ali su snažni i tražiće rešenje udvajanjima u odbrani naših visokih igrača. Sve je jasno.

Nepisano sportsko pravilo glasi: nije lako dobiti istog protivnika tri puta zaredom.

– I kada se igra plej-of, teško je pobediti 3:0, bez obzira na kvalitet. Svesni smo toga. Šta je trebalo da uradimo, da izgubimo jednu pripremnu utakmicu da bi nam sada kao bilo lakše – kaže Đorđević, čovek koji je obarao mnoga sportska pravila.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter