JOKIĆEVA NERVOZA: Dobro je da je u ovoj fazi takmičenja

Ako postoji nešto dobro u ponašanju Nikole Jokića i igri celog tima protiv Španije danas u Vuhanu, to je faza takmičenja u kojoj se sve odigralo.

Za kraj prve faze - "kačenje" sa Danijelom Haketom i nesportska.

Za kraj druge faze - "kačenje" sa sudijama, tehnička i isključenje.

Prenervozni Nikola Jokić, kojeg su danas u Vuhanu sa tribina bodrili brat Nemanja i devojka Natalija, poslat je u svlačionicu pre ostalih igrača Srbije i Španije jer je, iznerviran jednom sudijskom odlukom prilikom borbe za loptu sa Markom Gasolom, ušao u žustru raspravu sa arbitrom i…

...odbio da se zaustavi kada je dobio prvu tehničku grešku.

Usledila je i druga, isključujuća, pa je centar naše reprezentacije završio najvažniju utakmicu ekipe na #Mondobasketu početkom treće četvrtine pri rezultatu 39:51 u korist naših rivala za prvo mesto u Grupi J i lakši put ka završnici u Pekingu.

Kada je naseo na Haketovu provokaciju u Fošanu, Jokić je dobio nepodeljenu podršku ekipe, ali i savet kapitena Miroslava Raduljice da bi morao mirnije da reaguje na grube faulove protivničkih timova, međutim ove nedelje u Vuhanu po sredi nije bio ni grub faul, ni provokacija španskih košarkaša.

- Glupa reakcija našeg igrača - rekao je selektor Aleksandar Đorđević posle prvog poraza na šampionatu i to u svojoj 100. utakmici na klupi reprezentacije.

- Mogli smo da izgubino i sa njim, naravno, ali trebalo je da ostane na terenu - dodao je.

Jokić je planuo nakon što je sudija prekinuo njegovu borbu za loptu sa Markom Gasolom i dosudio takozvanu "mrtvu loptu".

Ako je moguće pronaći nešto dobro u Jokićevom isključenju, ali i generalno igri našeg tima protiv Španaca, onda je to faza takmičenja u kojoj se sve dogodilo - bolje nego u četvrtfinalu!
Mondo.rs
Foto: Kurir sport

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro