Izvor:
13.09.2019 u 11:40
0

MUNDOBASKET: Španija posle drame izbacila Australiju za finale Svetskog prvenstva!

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Kini, pošto je u polufinalu posle dva produžetka pobedila Australiju 95:88.

Australija je tokom celog meča imala prednost, ali je završnica pripala Španiji koja je izborila dva dodatna perioda, u kojem su predvođeni Rikijem Rubiom, Markom Gasolom i Serhiom Ljuljom obezbedili borbu za zlatni medalju.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Gasol sa 33 poena, šest skokova i četiri asistencije, Rubio je meč završio sa 19 poena, 12 asistencija i sedam skokova, a Ljulj je ubacio 17 poena i imao šest dodavanja.

U timu Australije Pati Mils sa 32 poena bio je najbolji, dok je Nik Kej ostvario dabl-dabl od 18 koševa i 11 skokova.

Španija će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala Argentina – Francuska.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter