Izvor:
17.09.2019 u 14:15
0

TRENER KK PARTIZANA: Biće previše posla!

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da pobede u pripremnim utakmicama nisu bitne, već kako izgleda tim pred početak nove sezone.

Crno-beli su tokom pripremnog perioda zabeležili sve pobede posle mečeva sa Darušafakom, Makabijem iz Tel Aviva, Arkom i Mornarom, uz osvajanje turnira u rumunskom Klužu kada su pobedili turski Fenerbahče, koji vodi Željko Obradović.

"Nisu bitne pobede, već kako tim izgleda i kako radimo. Imamo mnogo posla, u odbrani smo zbilja dobra ekipa, a u napadu još moramo da radimo. Novi igrači su brzo uklopili u sistemu i još mnogo, mnogo stvari treba da počnemo da gledamo, shvatamo, organizujemo. Sve mi je jasno, a to su pokazale ove utakmice – šta možemo i šta ne možemo. Nije vreme da budem zadovoljan, već je vreme gledam i da znam gde ruke da stavim, kako da se napravi sledeći korak. Idemo dalje", rekao je Trinkijeri Tanjugu na promociji novog dresa.

Italijanski trener govorio je i o tome gde se trenutno crno-beli nalaze u odnosu na ono što on želi i u kojoj meri je to ispunjeno.

"Nisam imao nikakva očekivanja, jer je kompletno nova ekipa. Želeo sam da mi ekipa pokaže put. Napravio sam ekipu sa jednim sistemom i filozofijom, ali posle na terenu moraš da vidiš da li to igračima prija. Neke stvari su me oduševile, a na nekim stvarima još moramo dosta da radimo. Kompletno se promenila košarka i mi ćemo do decembra da budemo u procesu rada. Igraćemo i probati da dobijemo svaku utakmicu", rekao je Trinkijeri.

Ekipi Partizana uskoro treba da se priključi i reprezentativac Stefan Birčević koji je igrao za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Kini, a Trinkijeri ističe da je u ovom trenutku najvažnije da se on odmori.

"Želeo bih da se odmori, jer je celo leto bio na pripremama, posle na SP u Kini. Želim da se vrati svež koliko god je to moguće. Ne znam da li će igrati u četvrtak, a najverovatnije će se u tim uklopiti u Zagrebu", zaključio je Trinkijeri.

Košarkaši Partizana u četvrtak u "Štrak areni" dočekuju grčki AEK od 18 sati, a od 26. do 29. septembra u Zagrebu očekuje ih Superkup ABA lige, gde će u četvfinalu igrati protiv Mega Bemaksa.

Izvor. Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter