13°C

Beograd

NOVO POJAČANJE BARSELONE: Malkolm Dilejni kod Pešića!

Navikli smo da se s navijačima na društvenim mrežama "proziva" oko dolaska u njihov klub, ali sada je ta priča završena. Bar do sledećeg leta.

Sada je i zvanično!

Zvezda svakog "prelaznog roka" u Evropi, američki plejmejker Malkolm Dilejni (30, 191cm), promovisan je sa dresom Barselone, kluba koji se opasno pojačao tokom ovog leta, pa ga mnogi s pravom smatraju najvećim kandidatom za osvajanje Evrolige.

Pored Dilejnija, stigli su i Nikola Mirotić, Brendon Dejvis, Kori Higins i Aleks Abrines, tako da će Svetislav Pešić imati vrlo jaku ekipu na okupu.

Što se tiče samog Dilejnija, kazao je da misli da u Barselonu dolazi u idealnom trenutku, dok smatra da je prethodnih godina sazreo, naročito u Kini gde je otkrio "staro samopouzdanje" koje je imao u Evropi (Lokomotiva, Bajern).

Nije tajna da ga je mnogo klubova želelo, a zanimljivo je da je redovna pojava na Twitteru da ga navijači zovu u svoje timove, i kada nije došlo do samog kontakta sa igračem.

Malkom Dilejni je u tom smislu postao i "zvezda društvenih mreža" pošto je često ulazio u polemiku sa navijačima, čak i sa ovih prostora, ali verovatno će ga sada ostaviti na miru, posle potpisa jednogodišnjeg ugovora sa Barselonom.

Ovaj košarkaš je pored pomenutih klubova igrao i u Belgiji i Ukrajini, dok je dve sezone nosio i dres Atlanta Hoksa.
Mondo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar