Izvor:
29.10.2016 u 15:55
0

Kakva promena: Neočekivano završio karijeru, a sada se bavi….

Bivši košarkaš Partizana i srpski reprezentativac Uroš Tripković posvetio se poljoprivredi po završetku igračke karijere.

Tripković je u karijeri igrao za Partizan, Huventud, Unikahu, Valjadolid, Fenerbahče i Kremonu, a igračku karijeru je završio 2014. godine. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebro na EP 2009. godine u Poljskoj.

Sa Partizanom je osvojio je tri titule u Jadranskoj ligi, sedam šampionskih titula u nacionalnom prvenstvu, kao i dva Kupa Radivoja Koraća.

On se po završetku igračke karijere vratio u rodni kraj, a u Preljini pored Čačka je kupio imanje gde je pored kuće zasadio 1.500 sadnica borovnice.

– Bilo je i drugih ideja, ali sam prvo postavio sebi pitanje da li je to nešto što bih voleo da radim. Ako čovek ima mogućnosti, treba da obrati pažnju na to… Jer, ako je to nešto što mu se ne sviđa, to može trajati samo neko vreme. A to nisam hteo. Želeo sam, pre svega, da nađem nešto što bi me ispunjavalo, da mi ne bude opterećenje, već nešto što mi je zanimljivo, što volim – da spojim, hobi i posao. Jednostavo, trebalo mi je nešto čemu bih se iskreno posvetio. I to sam pronašao upravo u voćarstvu, u uzgoju borovnice – rekao je Tripković.

Uroš je počeo da se interesuje i za proizvodnju smilja, koje se u našoj zemlji tek odnedavno gaji. Zasad ovog veoma unosnog aromatičnog bilja, u kome je on kooperant, nalazi se u okolini Bele Palanke, u podnožju Suve planine. Prvu berbu očekuje sledećeg leta, nakon čega će se raditi destilacija eteričnog ulja, jednog od najskupljih na svetu, koje se koristi u kozmetici i farmaciji.

Kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter