Izvor:
28.11.2019 u 10:22
0

ČOVIĆ OTKRIVA: Ovaj potez je Tomića koštao posla u klubu! (FOTO)

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović dao je opširan intervju za navijački portal RSB u kojem je rezimirao dosadašnji deo sezone u kojoj su crveno-beli neočekivano posrtali na oba fronta, uz turbulencije na klupi gde je već došlo do dve promene trenera.

Sezonu je krenuo Milan Tomić, privremeno ga nasledio Andrija Gavrilović, a nedavno je Dragan Šakota preuzeo ekipu.

– Tačno je da smo Tomiću dali potpunu podršku i da smo uradili sve što je on tražio od nas kad je selekcija igrača u pitanju, i gotovo da nismo imali nijedan nesproazum – podsetio je Čović na idiličnu predsezonu i pobede koje su se ređale, ali onda je krenula sezona koaj je donela probleme.

Krenulo je sa Superkupom, tada su se već pojavili problemi koji su postali vidljivi, da tu još uvek nije dobro legla hemija. Naime, mi smo od prošle godine imali deset starosedelaca, da tako kažem. Mi nikada igrače ne delimo na domaće i strane, ali imali smo desetoricu koji su osvojili ABA ligu, Superkup i na kraju domaću ligu i došli su neki novi igrači među kojima ste imali one sa bržim prilogađavanjem, Dženkinsa, Kuzmića, Jovanovića, i onda sasvim nove igrače, Lorenca, Derika Brauna i Gista –

"Kockice" se jednostavno nisu složile, a tomić je imao "kratak fitilj", kaže Čović.

– Nikakav problem sa tim igračima nije bio, mislim u tim odnosima, ali osetilo se da sve to nije složeno. Bilo je to prvo upozorenje, nakon toga smo obavili dobre i kvalitetne razagovori i analize sa Tomićem i stručnim tabom, pa smo onda dobili Primorsku 26 razlike, a nakon toga je došao poraz od Budućnosti u neuobičajenom i nezasluženom ambijentu, jer mi smo kao kaženjeni, pa nam je kao ispražnjena hala zbog svega što se dešavalo prošle sezone.
Izgubili smo tu utakmicu, a interesantno da je i nju sudio Javor.

Potom je Čović prešao na deo koji je bio presudan za Tomićevu smenu – gostovanje Krki.

– Znamo i imamo stalno upozorenje kad je Krka u pitanju. Oni su "ok" domaćini, dobri su ljudi, ali je neobičan ambijent tamo, to je hala srednje škole, a Zvezda se u tom ambijentu nije snašla i mislim da se Milan iznervirao, postao preemotivan i napravio grešku koju smo pokušali da saniramo – dao je ostavku igračima u svlačionici – otkrio je Čović sled događaja neposredno nakon utakmice.

– On nije dogovrao dolazak u Zvezdu tako što se dogovarao sa igračima, nego sa urpavom. Kad smo se čuli posle nekoliko minuta bio je svestan šta je uradio, rekao mi je da je pogrešio. Tu noć su došli, imali smo razgovore celu noć i dogovorili se da izađemo pred igrače i da kažemo da je to bio emotivni trenutak. Trening je zakazan u utorak od deset časova. Međutim, Tomić me je nazvao u ponedeljak kasno i rekao da se vidimo u utorak ujutru. U osam smo se videli i on je tada rekao da više zapravo ne može da vodi ekipu. Po svojim kriterijumima, mislio je da je napravio takvu grešku i da sumnja da može da bude autoritet onoliki koliki je bio prema igračima. Probali smo manevriševmo, probali sve, ali mislim da je uvek pogrešno terati čoveka da radi na silu nešto što više ne može da radi.

Izvor: Telegra.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter