Izvor:
15.12.2019 u 19:36
0

SENZACIJA U ABA LIGI: Poslednjeplasirani Zadar šokirao uspavanu Zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zadra rezultatom 78:76 u utakmici 11. kola regionalne ABA lige.

Zadar nije pobedio Crvenu zvezdu od 2012. godine, sve do 15. decembra 2019. godine, kada su kao autsajderi upisali drugi trijumf u sezoni rezultatom 78:76.

Prva četvrtina je prošla u dominaciji gostujućeg tima. Zadar je zahvaljujući poenima Alena i Kelera stigao do ranog vođstva, ali je to Zvezda brzo anulirala.

Zanimljivo, u celoj prvoj četvrtini postignuta je samo jedna trojka i to Kelerova iz prvog minuta, a Zadar i Zvezda od tog momenta kombinovano su promašili čak 8 trojki u prvom kvartalu.

Druga deonica je bila dosta dinamičnija. Prvo su Zadrani napravili seriju od 10:2 i po prvi put od uvodnog minuta došli do vođstva, da bi to prekinuo Čarls Dženkins prvom Zvezdinom trojkom.

Zadar je držao prednost sve dok Boriša Simanić nije "spakovao" dve vezane trojke, ali tada kreće kontra serija domaćih, koji na krilima Brajona Alena, koji je za poluvreme ubacio 16 poena, stižu do 3 poena prednosti pred odlazak na "veliki odmor".

Drugo poluvreme je počelo poenima Stefana Fundića, da bi Zvezda preko Kuzmića i Berona ponovo stekla prednost, ali je sjajni Brajon Alen ubacio novu trojku.

Zadar je uspevao da nadskoči Zvezdu, ali ne i da dugo ostane u vođstvu pošto su crveno-beli serijom 12:4 ponovo došli do vođstva. Zadar je tražio tajm aut, posle kog je sitlga reakcije i novo vođstvo domaćih (60:58) sa kojim se i otišlo na pauzu pred početak poslednje četvrtine.

Poenima Ognjena Dobrića je poslednji kvartal i počeo, potom je Zvezda trojkom Simanića ponovo došla do prednosti, da bi se Brajon Alen probudio i doneo izjednačenje. Tokom čitave poslednje četvrtine imali smo egal meč i rezultatsku klackalicu, a u poslednji minut smo ušli sa prednošču domaćeg tima 76:73.

Zvezda je trojkom Bilija Berona šokirala Zadar i stigla do izjednačenja, ali je Dominik Mavra svojim poenima uzvratio i doneo ogromnih 78:76 i tim rezultatom je Zadar po prvi put posle sedam godina pobedio Crvenu zvezdu.

Najefikasniji pojedinac bio je upravo Brajon Alen sa 22 poena, koliko je imao i Dominik Mavra, dok je na drugoj strani Bil Beron predvodio crveno-bele sa 18 ubačenih poena, a Davidovac je postigao 11.

ZABELEŽILI OSMU POBEDU: Košarkaši Primorske pobedili Igokeu sa 88:84!

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter