Izvor:
18.12.2019 u 17:44
0

JOKIĆ O REPREZENTACIJI: Imamo jedan od najboljih timova na svetu!

Najbolji centar u NBA ligi prošle sezone Nikola Jokić je govorio o prošlosti i budućnosti reprezentacije Srbije.

"Nije idealno imati loš turnir kakav smo mi imali prošlog leta, ali sada moramo da se fokusiramo na budućnost. Verujem, znam da ćemo uskoro pobeđivati. Želeli smo da osvojimo titulu, ali nismo dobro radili tokom drugog dela turnira i zato nismo osvojili ništa", rekao je Jokić.

Dodao je da će reprezentacija naučiti iz prethodnog iskustva.

"Vratićemo se bolji. Imamo veoma talentovane igrače i bićemo bolji. To što smo imali loš turnir ne znači da Srbija više nije kompetitivna. Imamo jedan od najboljih timova na svetu i to ćemo pokazati, veoma brzo", rekao je Jokić.

On se podsetio i iskustva na Olimpijskim igrama u Riju.

"Tada sam prvi put igrao za seniorski tim i osećao sam se dobro u timu. Kvalifikacije za nove Olimpijske igre ćemo igrati kod kuće, želim da pomognem timu da se plasira tako što ću biti najbolji igrač koji mogu da budem", istakao je Jokić.

Kako je naveo, ima želju da cela ekipa bude kod kuće sledećeg leta, kako bi se plasirala u Tokio.

"Moraćemo da pobedimo sve utakmice. Biće teško, ne možemo da mislimo da nam iko garantuje kartu za Tokio zbog toga što igramo kod kuće. Olimpijske igre su takvo iskustvo… Osvojili smo srebro na prethodnom takmičenju, to je bio veliki uspeh za srpsku košarku, ali pre svega želim da se kvalifikujemo… Srbi vole Olimpijske igre, bilo bi veoma lepo kada bismo mogli da kreiramo novi veliki momenat na tom takmičenju sledećeg leta", dodao je Jokić.

PRIZNANJE ZA NIŠKOG SPORTSKOG NOVINARA: Nagrada Aleksandru Nikoliću zbog teksta o Tunčeriju!

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter