Izvor:
19.12.2019 u 18:15
0

JOKIĆ NA LISTI 50 VELIKANA DECENIJE Pogledajte na kom mestu Srbin

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, uvršten je među 50 najboljih košarkaša u periodu od sezone 2009/2010 do 2019/2020, a u izboru "Bličer riporta".

U izboru BR, jedan od najpoznatijih medija u SAD, napravio je listu od 50 košarkaša koji su obeležili deceniju iza nas i centar iz Srbije je našao svoje mesto.

Na listi nisu Deron Vilijams, Zek Rendolf, Karl Entoni Tauns, Riki Rubio, Kemba Voker, Danilo Galinari, Džamal Kroford, Lu Vilijams, Džej Džej Redik i mnogi drugi.


PROČITAJTE POSLEDNJE VESTI

NAJTUŽNIJI NIKOLJDAN Sin se obesio, muž umro, a kolač lome u nemaštini

TRAMPOVA SRPKINJA, NAJMOĆNIJA U SAD Želela sam da moj glas ima moć (VIDEO)

ZAPUCAO MOĆNI "ERBAS" Vatrena moć najsavremenijih letelica (VIDEO)

SRBIN UBICA BEBE OD 17 DANA U krvi vozača-kamikaze nađeni tragovi sintetičke droge i hašiša

HVALA, ZVEZDO Milojević i zvanično otišao iz Ljutice Bogdana! VIDEO)


Iako je u NBA ligu došao na pola decenije, odnosno u sezoni 2015/2016, Jokić se nalazi na visokom 35. mestu, a ispred Demara Derozana, Demarkusa Kazinsa, Pola Pirsa, Karmela Entonija i drugih.

Autor ovog teksta Endi Bejli rangirao je košarkaše po više kategorija, a tri glavne su (brojevi, tj. statistika, glasovi publike i nagrade koje su dobijali u ovom periodu).

– Tokom svoje "ruki" sezone Jokić nije bio mnogo poznat, a tokom naredne dve godine bio je između dve vatre, onih što samo gledaju statistiku i onih koji veruju svojim očima. U četvrtoj godini, prosečno je beležio 20 poena, 10,8 skokova i 7,3 asistencija i izabran je u prvu postavu NBA. Potom je brojeve digao u plej-ofu na 25/13/9 – piše Bejli i dodaje:

– Jokić je već sada najbolji dodavač među visokim igračima u istoriji NBA. I, ne radi se samo o asistencijama. Njegova vizija, preciznost i tajming su kao kod najboljih plejeva. Kada sve to kombinujete sa njegovom visinom, "mekanom" rukom i skokovima, Jokić je jedan od najunikatnijih igrača koje je svet ikada video.

Velike reči i veliko priznanje za srpskog košarkaša.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter