Izvor:
19.12.2019 u 19:26
0

KRILNI CENTAR U ZVEZDI Jagodić Kuridža novi košarkaš na Malom Kalemegdanu

Dosadašnji krilni centar Primorske iz Kopra i jedan od najkorisnijih igrača ABA lige Marko Jagodić Kuridža novi je košarkaš Crvene zvezde.

Kako se navodi na sajtu kluba, 32-godišnji srpski košarkaš prošao je u četvrtak lekarske preglede i potpisao ugovor do kraja takmičarske sezone 2020/2021.

Visok je 205 centimetara i težak 105 kilograma, rođen je 15. maja 1987.godine u Zadru, a samo nekoliko godina kasnije preselio se sa porodicom u Požegu.

Košarkašku karijeru započeo je u ekipi Spartaka iz Subotice, igrao je i za ekipe Novog Sada Borca iz Banja Luke, Cibone, češkog Nimburka, belgijskog Ostendea i konačno Primorske iz Kopra.

U redovima jednog od najprijatnijih iznenađenja ABA lige bio je najkorisniji igrač sa prosečnim učinkom od skoro 14 poena, osam skokova i tri asistencije po utakmici.

Sa ekipama Cibone, Nimburka, Ostendea i Primorske osvajao je titule prvaka nacionalnih šampionata, a sa ekipom Cibone 2014. godine osvojio je i ABA ligu.

– Velika čast za mene, kada je stigao poziv Crvene zvezde nije bilo razmišljanja. Veliki klub i veliki izazov. Nemam puno vremena za uklapanje i uigravanje, zato moram da iskoristim svaki trening kako bi se što pre uključio u rad tima. Moje je da radim naporno , da treniram i da opravdam poverenje Crvene zvezde -rekao je novi krini centar Crvene zvezde.

U dresu Crvene zvezde sa brojem 21 na leđima, debitovaće narednog ponedeljka protiv Primorske, ekipe za koju je nastupao prethodnih godinu i po dana i u čijem je dresu na poslednjoj utakmici pre dolaska među crveno-bele ubacio 20 poena uz 12 skokova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter