25°C

Beograd

JEDNOGLASNA PODRŠKA: ABA klubovi uprkos kaznama FIBA uz Evroligu!

Klubovi članovi košarkaške ABA lige jednoglasno su uz Evroligu, uprkos mogućim kaznama FIBA, saopšteno je posle današnje sednice Skupštine u beogradskom hotelu Kraun Plaza.

Kako je objasnio predsednik ABA lige Dragan Bokan klubovi su zadržali podršku Evroligi i Evrokupu. Takođe, biće poslato pismo svim nacionalnim savezima kako bi se zajednički razmotrila situacija, a liga unapredila i postala jedan od najboljih projekata u ovom delu Evrope.

- Dosta se spekulisalo poslednjih dana o budućnosti ABA lige, ali mi smo svi jedinstveni, bez obzira šta se piše i priča. Nijedan papir ni iz jednog saveza, niti institucije nije nam stigao gde piše da se ovakva Jadranska liga ne priznaje, tako da nismo ni mogli da reagujemo- rekao je Bokan.

Prvi čovek Crvene zvezde i potpredsednik ABA lige Nebojša Čović istakao je da će ABA liga pokušati da reši nesporazume sa Savezima.

- Znamo da ništa nismo krivi, niti mislimo da su Savezi nešto pogrešili. Oni se nalaze u jednoj nezavidnoj situaciji i mi ih razumemo. Ako ne budemo mogli da dođemo do dogovora onda postoje ustanove, odnosno sudovi na kojima će se to rešiti- rekao je Čović.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ABA_League

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar