Izvor:
13.05.2016 u 20:50
0

OKLAHOMA U FINALU ZAPADA: Savladali San Antonio, idu na Golden stejt

Košarkaši Oklahome plasirali su se prošle noći u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su eliminisali San Antonio sa 4:2 u pobedama.

U šestoj utakmici polufinalne serije Oklahoma je na svom terenu slavila sa 113:99.

Oklahoma će u finalu Zapada igrati protiv Golden stejta, a ta serije počinje u noći između ponedeljka i utorka.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent sa 37 poena, Rasel Vestbruk je ubacio 28, a Stiven Adams 15.

U redovima San Antonija najbolji je bio Kavaj Lenard sa 22 poena, Tim Dankan je postigao 19, dok je Lamarkus Oldridž utakmicu završio sa 18 poena i 14 skokova. Srpski košarkaš Boban Marjanović je na terenu proveo šest i po minuta i za to vreme je postigao dva poena i upisao jedan skok.

Oklahoma je loše počela ovu polufinalnu seriju, pošto je u prvom meču izgubila sa 124:92, ali je ekipa Bilija Donovana, ipak, slavila na kraju.

– Tu prvu utakmicu smo odmah zaboravili. Nakon toga smo imali drugačiji pristup, znali smo šta treba da uradimo kako bismo pobedili u seriji. Oni su sjajan tim, dobijaju više od deset godina u istom ritmu. Ponosan sam na svoje momke – rekao je Vestbruk posle šeste utakmice.

Pred Oklahomom je sada novi zadatak i jak protivnik aktuelni šampion, ekipa Golden stejta.

– Golden stejt je veliki tim. Biće to veliki izazov. Imamo malo vremena da se pripremimo za tu seriju, ali sada treba samo da uživamo jer smo izborili još utakmica – rekao je Donovan.

Izvor: Beta
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter