Izvor:
21.01.2017 u 04:16
0

Zvezda ima putokaz: Baskonija ponižena u Pireju!

Španska Baskonija doživela je pravi debakl na gostovanju Olimpijakosu u poslednjem meču 18. kola Evrolige! Ekipa trenera Sita Alonsa u jednom od derbija ove runde nijednog trenutka nije mogla da parira razigranom timu iz Pireja. Prednost je iz minuta u minut rasla, da bi sredinom poslednje deonice dostigla i 30 poena razlike.

Kao što je poznato, Baskonija u 19. kolu dočekuje Crvenu zvezdu pa nam sada ostaje da vidimo kako će ova grčka katastrofa uticati na Špance, odnosno na koju će stranu "pomeriti" šanse crveno-belih za novi podvig.

Alonsovi momci bili su u igri samo do polovine prve četvrtine kada je na semaforu stajalo 11:13. Od tog momneta krenula je strašna serija Olimpijakosa. Crveno-beli su prvo serijom 9:0 stavili do zanja gostima da su veoma raspoloženi u šutu, a oda su im pokazali da mogu i odbranu da zategnu, tako da Baskonija nije postigla koš u prva četiri i po minuta druge deonice – 33:17.

Da nešto debelo ne štima u igri gostiju pokazala su i samo četiri poena u finišu prvog poluvremena. Ili precizno u periodu od 16. do 20. minuta. Za to vreme Oli se raspucao i razliku podigao na plus 22 – 50:28.

U drugom poluvremenu Pirejci su samo odrađivali posao, spuštili i podizali ritam kako im je kada odgovaralo. i sa tim promenama menjala se i razlika i korist domaće ekipe. Tokm poslednje četvrtine Olimpijakos je u nekoliko navrata išao na plus 30 ili više, da bi meč bio završen sa 92:62.

Kod crveno-belih vrlo ravnomerno raspoređeni poeni. Spanulis, Printezis i Papanikolau po 12, Erik Grin 11, Mancaris 10, Kem Birč 9… Što se tiče ostalih kolona vredne poeman su samo još asistencije Bilija Spanulisa – 7. Na drugoj strani dvocifreni su bili Larkin (12) i Hanga(11), ali obojica uz užasan šut iz igre. Larkin 3/13, Hanga 4/11.

Pa, šta kažete, treba li Zvezda posle ovoga da se plaši Baskonije? Ili ako hoćete: Da li su crveno-beli bratskim crveno-belima utabali put do novog podviga?

Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter