Izvor:
20.02.2017 u 05:02
0

Kakva osveta: ZVEZDA POBEDILA PARTIZAN I OSVOJILA PRVI TROFEJ U OVOJ SEZONI! (foto)

Košarkaši Crvene zvezde osvajači su Kupa Radivoja Koraća za 2017. godinu! Na mestu gde su poslednji put podigli pehar Žućkove levice, u niškom Čairu pre ravno dve godine, crveno-beli overili su svoj šesti Kup u ovom milenijumu i savladali Partizan rezultatom 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17) u prilično neizvesnom i napetom derbiju. Drugom u poslednje dve sedmice.

Zvezdina levica je Marko Gudurić! Jeste njegov imenjak Simonović pokrenuo crveno-bele i rezultatski ih držao gotovo tri četvrtine. Ali, kada se najviše lomilo, kada se u rezultatski neizvesnom okršaju čekao neko ko će prelomiti susret, Crvenoj zvezdi se dogodio levoruki šuter iz Priboja. Trojkom sa skoro osam metara u poslednjoj sekundi trećeg, potom i minijaturom u uvodnim minutima poslednjeg kvartala doneo je Crvenoj zvezdi nedostižnih 13 koševa viša (62:49) i tako praktično odredio pobednika susreta. Na kraju je imao 18 poena, četiri skoka, tri ukradene lopte i šest asistencija.

Partizan je ostavio poslednji atom snage na terenu. Bez Vila Hečera, Vanje Marinkovića i Miloša Koprivice, te trenera Aleksandra Džikića i sa rovitim Urošem Lukovićem i Mihajlom Andrićem, crno-beli nisu mogli više. Borili su se svim silama gotovo tri četvrtine. Ali, kada je Zvezda ušla u šutersku seriju i zatvorila prilaze košu, Partizan je ostao bez rešenja. Trudili su se izabranici Nenada Čanka da se vrate u život, jedna trojka Stefana Birčevića na početku završnih deset minuta vratila je tračak nade. Ali, to je bilo sve. Zvezda je imala nedostižnu razliku i zadržala je do kraja susreta.

Velike zasluge za Zvezdin uspeh idu i Marku Simonoviću, koji je svojim hicima uradio mnogo da se crveno-beli drže u koraku s protivnikom i sa svojih 18 koševa dosta uradio, a onda i Dionu Tomsponu, koji je odigrao najbolju partiju dosad i ubacio 15 poena, uz pet skokova. Dobar je bio i Luka Mitrović sa 12 koševa.

U redovima Partizana bilo je dosta igrača sa izjednačenim učinkom, a na kraju Birčević je imao 11, koliko i Adin Vrabac. Novica Veličković je imao devet poena i sedam skokova.

Tokom prvog dela igre oba tima imala su svoje momente, ali i periode s mnogo grešaka i izgubljenih poseda (11 Zvezda – 10 Partizan), ali je na veliki odmor Crvena zvezda otišla s minimalnih 36:34. Nominalni domaćin u ovoj utakmici bolje je počeo i zahvaljujući sigurnom Luki Mitroviću u reketu, pa Marku Guduriću sa distance, Zvezda je povela sa 12:6. Ali, onda je usledio Partizanov rafal i potpuna izmena rezultata. Za samo tri i po minuta Partizan je trojkama Stefana Birčevića i Mihajla Andrića iskreirala seriju 13;2, kojom je kasnije dugo držala prednost.

Punih pet minuta u drugom kvartalu crveno-beli nisu uspeli da ubace nešto kroz obruč, iako je Dejan Radonjić konstantno menjao sastave petorki, ne bi li pronašao dobitnu kombinaciju. To je činio i Nenad Čanak, suočen sa ozbiljnim kadrovskim nedostacima. Pre svega zahvaljujući jakoj odbrani i kontroli skokova situacija je više išla na ruku Partizanu. Vrabac i Pot su pogocima iz drugog plana doneli do tada maksimalnih pet koševa prednosti (28:23). Ali, sve se brzo okrenulo.

Za sve je bio zaslužan Marko Simonović. Trojkom je započeo niz, gde je ubacio čak 11 od 13 koševa Zvezde do kraja poluvremena i opet preneo vođstvo na svoju stranu. Sa Simonovićevim šutem proradila je i Zvezdina odbrana, a tu su glavne operacije vršili Lazići Jović. Baš u tim momentima igračima Partizana su se „stegle“ ruke, a sa nekoliko izgubljenih poseda u nizu izgubili su i rezultatsku korist. Doduše, Dženkins i Gudurić bili su ti sa po tri prekršaja, do su manje-više svi ostali imali po dva faula, u oba tima.

Praktično celu treću deonicu ništa nije razdvajalo, a onda su se dogodila dva dalekometna hica dvojice Marka. Gudurićeva sa skoro osam metara u poslednjoj sekudni treće četvrtine, a onda Simonovićeva na startu poslednjeg kvartala. A sve je to začinio Dion Tompson svojim osmim poenom, za prvu dvocifrenu prednost na meču (57:47).

Nedugo zatim usledila je Gudurićeva minijatura za ogromnih 13 koševa prednosti, što je na kraju Zvezdi bilo dovoljno da ostvari finalni trijumf, uz odličnu odbranu i dosta promašaj rivala.

Mozzartsport
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter