Izvor:
01.03.2017 u 15:26
0

JOKIĆ OPET DOMINIRA: Nošen podrškom Srba iz Čikaga srušio Bikove! (VIDEO)

Posle pauze zbog Ol-stara i dve nešto slabije partije u odnosu na ono na šta nas je navikao, Nikola Jokić ponovo je bio zvezda večeri u NBA ligi.

Srpski reprezentativac zabeležio je treći tripl-dabl u najjačoj ligi sveta predvodivši Denver Nagetse do trijumfa nad Bulsima u Čikagu – 125:107.

Joka je za 32 minuta na parketu zabeležio 19 poena (3/7 za dva, 3/3 za tri), 16 skokova i deset asistencija i blokadu, uz nekoliko ključnih poteza kada se meč lomio krajem treće četvrtine.

Nikola je po treći put u poslednjih mesec dana bio dvocifren u tri statističke kolone, posle 20 poena, 13 skokova i 11 asistencija protiv Milvoki Baksa četvrtog februara, odnosno učinka od 17 poena, 21 uhvaćene lopte i 12 proigravanja protiv Golden Stejt Voriorsa deset dana kasnije.

Osim rođene braće, Nikola je u 'Junajted centru' imao i ogromnu podršku mnogobrojne srpske dijaspore, pa je broj srpskih trobojki širom tribina bio impozantan.

– Mislim da je Čikago grad u kome živi najviše Srba posle Beograda, prestonice. Mnogo je Srba ovde i bilo je lepo igrati pred publikom sa toliko srpskih zastava po celoj areni. Dobro sam se osećao – rekao je Jokić, koji je posle meča proveo gotovo pola časa slikajući se i davajući autograme zemljacima.

Najefikasniji u trijumfu gostiju bio je Danilo Galinari sa 22 poena, odlićan je bio i Vilson Čendler sa 20, ali treba napomenuti da je čak sedam igrača tima iz Kolorada imalo dvocifren učinak.

Geri Heris i Vil Barton ubacili su po 15, Džamal Mari dodao je 14, Džamir Nelson 12, a istakao se i Mejson Plamli – koji je pored šest poena imao i isto toliko uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Kod domaćih je u potpunosti podbacio Džimi Batler sa svega osam poena (3/11 za dva, 0/2 za tri), četiri skoka i tri asistencije, na visini zadatka bili su samo rezervista Radžon Rondo sa 19 poena, pet uspešnih dodavanja i četiri skoka, a isti koštegerski učinak imao je i Dvejn Vejd, uz isti broj asistencija i skok više.

'Grumenje' je ovim trijumfom nastavilo borbu za plej-of, zadržavši osmo mesto u Zapadnoj konferenciji sa učinkom od 27 pobeda i 33 poraza, odnosno sa dve pobede više devetoplasiranih Sakramento Kingsa.

S druge strane, 'Bikovi' su pretrpeli 30 neuspeh u sezoni, pa uz isti broj pobeda drže sedmu poziciju u Istočnoj konferenciji i takođe ih čeka velika borba za doigravanje.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter