Izvor:
08.03.2017 u 21:17
0

EL: Šta je Zvezdi potrebno za četvrtfinale?

Iako je pred početak sezone delovalo da će 14 pobeda, koliko trenutno ima Zvezda, biti sasvim dovoljno za prolaz, pred sam finiš regularnog dela sezone deluje da će se Crvena zvezda, Efes, Darušafaka i Baskonija boriti za tri mesta u plej-ofu.

Ovoj grupi ekipa mogao bi da se pridruži i Panatinaikos koji kao i Zvezda ima skor 14-10.

"Bilo je zanimljivo kada se mislilo da će sa 14 pobeda da se uđe u osam. Međutim, sada sasvim realno ne može ni sa 16. Darušafaka može da dobije pet utakmica do kraja, ili Baskonija ili Efes. U krugovima smo loši i ne bi bilo preveliko iznenadjenje da budemo u krugu, iako bismo bili prezadovoljni sa 16 pobeda. Kvalitetom igre i onim što smo pokazali, treba da se nadamo. Ali, moramo da nalazimo rešenja jer ovaj sistem takmičenja troši igrače, ima mnogo problema", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić posle pobede nad Bambergom u proteklom kolu.

Zvezda se od nabrojanih ekipa nalazi u najboljoj situaciji jer ima najbolji skor 14-10, ali isto tako Efes ima bolji međusobni skor od crveno-belih, a u slučaju poraza u poslednjem kolu bolji međusobni skor imaće i Darušafaka, pa će srpski šampion morati da ima pobedu više od ovih ekipa.

Do kraja regularnog dela ostalo je još šest utakmica, a dodatni problem za Zvezdu je što ima četiri gostovanja i duele sa Olimpijakosom i Uniksom na svom parketu.

Turski Efes ima pobedu manje od Zvezde, ali i četiri meča na svom parketu do kraja, pa bi trebalo očekivati da se i tim Velimira Perasovića nađe među osam najboljih.

Od ove četiri ekipe u najlošijoj poziciji pred finiš su Baskonija koja takođe ima skor 13-11 i po tri meča na svom parketu i u gostima, kao i Darušafaka koja ima 12-12. Tim Dejvida Blata uz najslabiji skor ima i gostovanja moskovskom CSKA i Olimpijakosu.

U svakom slučaju, očekuje nas veoma zanimljiv finiš regularnog toka Evrolige.

Šta mislite, koliko će još pobeda biti potrebno Zvezdi za prolaz u četvrtfinale?

Raspored Crvene zvezde do kraja (14-10):

Real Madrid u gostima
Armani u gostima
Olimpijakos kod kuće
Barselona u gostima
Uniks kod kuće
Darušafaka u gostima

Raspored Efesa do kraja (13-11):

Bamberg kod kuće
Makabi kod kuće
Žalgiris u gostima
Fenerbahče kod kuće
Olimpijakos kod kuće
Real Madrid u gostima

Raspored Baskonije do kraja (13-11):

Fenerbahče u gostima
CSKA kod kuće
Bamberg u gostima
PAO kod kuće
Galatasaraj u gostima
Žalgiris kod kuće

Raspored Darušafake do kraja (12-12):

Olimpijakos u gostima
Barselona kod kuće
CSKA u gostima
Galatasaraj kod kuće
Bamberg u gostima
Crvena zvezda kod kuće

Raspored Panatinaikosa do kraja (14-10):

Žalgiris u gostima
Real Madrid kod kuće
Armani kod kuće
Baskonija u gostima
CSKA kod kuće
Makabi u gostima

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter