Izvor:
15.03.2017 u 02:20
0

“DELIJAMA” SE OVO NEĆE SVIDETI: Bertomeu ne da Zvezdi “A” licencu za Evroligu!

Predsednik Evrolige Đorđi Bertomeu rekao je u intervjuu za "Informer" da Crvena zvezda neće imati garantovano mesto u takmičenju.

To znači da će crveno-beli i u narednim sezonama mesto u elitnom evropskom takmičenju opet morati da izbore osvajanjem ABA lige, s kojom Evroliga ima ugovor.

– U nekom kraćem roku nemamo u planu da bilo koji klub iz ABA lige dobije dugogodišnji ugovor, pa ni Crvena zvezda. Promenom formata i skraćivanjem na 16 klubova nismo u mogućnosti da nekome damo ugovor, jer ne želimo da ukinemo licencu ABA ligi. Rezultati Crvene zvezde nisu slučajni, već su rezultat dobro odrađenog posla i sistema – rekao je Bertomeu za "Informer".

Partizan je plasmanom u plej-of ABA lige izborio mesto u Evrokupu, ali je pitanje da li će dobiti dozvolu takmičenja s obzirom da je u tekućoj sezoni pod pritiskom FIBA Evropa i Košarkaškog saveza Srbije izabrao Ligu šampiona.

– Partizan se i prošle godine kvalifikovao za Evrokup, pa je onda odlučio da igra FIBA Ligu šampiona. Nadam se da je to bila dobra odluka za njih. Na kraju sezone razgovaraćemo sa predstavnicima ABA lige u vezi sa timovima koji su izborili prolaz u Evroligu i Evrokup i poštovaćemo dogovor koji postoji sa njima. Na osnovu toga, nadamo se da će svi klubovi moći slobodno da odluče koje takmičenje žele da igraju – rekao je Bertomeu.

Evroliga i FIBA još uvek nisu pronašli zajednički jezik u vezi sa takmičenjima, zbog čega su ove sezone iz Evrokupa osim srpskih istupili još turski, francuski i italijanski klubovi.

– Mi smo i dalje otvoreni da postignemo dogovor sa FIBA, ali da on bude logički, što FIBA dosad nije bila spremna da uradi. Čvrsto verujemo da se neće ponoviti situacija od prošlog leta. Tad timovi iz Poljske, Srbije, Italije i Francuske nisu mogli sami da izaberu u kom će takmičenju učestvovati. Takođe, imamo i timove iz Litvanije i Izraela koji su pravdu tražili na sudu. Ni to ne sme da se ponovi. Mi čekamo da vidimo koje je mišljenje Evropske komisije i postupaćemo u skladu sa tim – zaključio je Bertomeu.

informer.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter