Izvor:
24.03.2017 u 09:20
0

NIKO KAO ON: Evo po čemu je Jokić najbolji u NBA!

Da li je neko o ovome mogao da sanja? Nikola Jokić jeste prošle sezone pokazao da je igrač za velika dela, ali godinu dana kasnije, centar Denvera postao je igrač koji ispunjava sve statističke kolone. U nekim segmentima, Jokić je čak i najbolji u ligi!

NBA liga je pod budnim okom statistike! Svaki igrač je ispraćen do maksimuma, a gotovo da nema segmenta igre koji nije obrađen. Nikola Jokić je najbolji po “post up” igri, ili u nekom slobodnom prevodu – igri leđima.

Od košarkaša koji su tokom sezone leđima napadali koš preko 175 puta, Jokić ima najbolji procenat poena po napadu. U prevodu to znači da je Nikola odigrao 61 meč, koš leđima napao 182 puta i da je 1,11 poena prosek koliko postiže po napadu u kojem se odluči da koš napadne na ovaj način.

Iza njega je Enes Kanter (1,04) iz Oklahome i Harison Barns (1,01) iz Dalasa. Tu je još i Pol Milsap iz Atlante sa jednim poenom po napadu, dok je Lebron Džejms na devetom mestu (0,93).

Nikola, svaka čast!

Blic
Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter