Izvor:
06.04.2017 u 19:32
0

ZVEZDA DOVODI NAJTALENTOVANIJE MLADE KINEZE? Čović dogovorio saradnju sa kompanijama u Pekingu!

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović potpisao je ugovor o saradnji sa kompanijom "Austajger" o dolasku najtalentovanijih mladih kineskih košarkaša u Srbiju.

Oni bi tokom cele sezone trenirali pod nadzorom srpskih košarkaških trenera.

Takođe, prvi čovek crveno-belih imao je niz sastanaka sa biznismenima iz Kine, sa kojima je pričao o sistemu koji je postavljen u Crvenoj zvezdi, kao i o mogućoj saradnji sa šampiona Srbije i mogućnostima ulaganja u sportsku infrastrukturu u Srbiji.

Pred 2000 učesnika u Pekingu, koji predstavljaju ogromno tržište u vezi sa sportom i investicijama u Kini, Čović je izabran kao predsednik ovogodišnjeg foruma.

Dvanesto izdanje "Kineskog sportskog market foruma" otvorio je govorom upravo Čović.

"Republika Kina je izuzeto važna za Srbiju i naše veliko prijateljstvo datira još od davnih vremena, a dobilo je novi zamah u prethodnih nekoliko godina. Predsednik Si Đinping i Premijer Li Kećjang su posetili Republiku Srbiju, a vaša zemlja je uz prijateljstvo, uspostavila vrlo snažan partnerski odnos sa Srbijom na mnogim poljima. Ne tako davno, gospodin Si Đinping je prilikom posete Srbiji rekao: "Kina ima dosta toga da nauči u tri sporta sa velikim loptama, da napreduje, jer je i to znak uspona u svetu sporta". Srbija je u košarci, fudbalu i odbojci mnogo napredovala, i na mnogim poljima sporta Srbija i Kina imaju prostora da sarađuju i unaprede svoju saradnju. Sportska zajednica u Srbiji, pa i svi ljudi koji vole sport u našoj zemlj, mnogo očekuju od moguće saradnje između naših zemalja. Mi imamo znanje i iskustva u tim sportovima, i uz našu saradnju verujemo da kineska sportska industrija može još više da napreduje i ostvari još bolje rezultate, a i mi kao mala, ali u svetu sporta, moćna zemlja", rekao je prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter