Izvor:
06.04.2017 u 20:13
0

Radonjić: PONOSAN SAM, ŠTA GOD BUDE PROTIV DARUŠAFAKE!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je ponosan na sve sto je njegov tim uradio ove sezone u Evrolige i da se taj osećaj neće promeniti bez obzira na epilog odlucujućeg meca protiv Darušafake u borbi za plasman u Top 8.

"Ne treba zaboraviti da smo na početku Evrolige važili za autsajdera kome su predviđali svega nekoliko trijumfa, a mi kolo pre kraja imamo 16 pobeda i borimo se za plasman u Top 8. Na sve to, raspored je takav da smo došli u situaciju da odlučujući meč u Evroligi igramo posle napornog polufinala i pred finale plej-ofa ABA lige. To nas stavlja u poziciju u kojoj se ne nalazi nijedna druga ekipa u Evropi. Samo mi koji smo unutra znamo kolika su opterećenja, ali ovaj tim to nosi, pokazuje snagu i karakter", rekao je Radonjić po dolasku u Istanbul.

On je podsetio na probleme koji već dugo prate crveno-bele, posebno na izostanak Stefana Jovića, koji je uz kratke prekide skoro dva meseca van stroja.

Ipak, motivacija Zvezdinim igracima za meč odluke ne izostaje.

"Naša motivacija je onakva kakva treba da bude za ovakav meč. Imamo želju da odigramo dobro i probamo da dođemo u situaciju da pobedimo. Razlika u pristupu ne postoji u odnosu na prethodne utakmice. Svaku od prethodnih 29 utakmica smo igrali sa izuzetnom željom koja je bila prisutna kod svih nas. Tako je i ovoga puta", istakao je Radonjić.

Prema njegovim rečima Zvezda će uciniti sve da iskontrolise napadacki potencijal turskog tima i da iz svake situacije pokuša da napravi prednost.

"Darušafaka je na pocetku sezone dovela trenera Blata koji je sa tržišta uzeo najbolje dostupne igrače. Tim je projektovan za najveća dostignuća, u formi su, Vonamejker je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, Vilbekin igra odlično, Klajburn je iskočio ove sezone. Imaju Andersona koji je NBA igrač, a Harangodi i Moerman donose veliko iskustvo. Angažovanjem Žižića uspeli su da reše i problem u reketu. Poseduju ogromno iskustvo i igraju odlično", zaključio je Radonjić.

Utakmica 30. kola Evrolige između Darušafake i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter